cookie-og-privatlivspolitik
Man kan læse om FNs 17 verdensmål på hjemmesiden: www.verdensmaalene.dk
Man kan læse om FNs 17 verdensmål på hjemmesiden: www.verdensmaalene.dk
Foto: Presse

Extra Posten

Hør om FNs 17 verdensmål

29. april inviterer Nakskov Bibliotek til debataften om verdensmål.
24. april 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

I 2015 vedtog FN 17 verdensmål. Målene er formuleret i erkendelse af, at verdenssamfundet står over for store udfordringer i fremtiden.

Udfordringerne er social, økonomisk og politisk marginalisering, stigende ungdomsarbejdsløshed, ulighed, fattigdom og fødevareusikkerhed, mangel på eller ulige adgang til grundlæggende naturressourcer, miljøforurening og klimaforandringer.

Den danske regering har besluttet, at Danmark skal bidrage til at opnå verdensmålene. Lovforslag og andre tiltag bliver vurderet i forhold til verdensmålene.

Det er afgørende, at alle danskere kender verdensmålene, så de kan holde politikerne op på, hvad de har lovet, men også, fordi alle selv kan gøre noget, hvad enten det er som privatperson, arbejdsplads eller som organisation.

Som led i en oplysningskampagne om verdensmålene holdes der oplysnings- og debataften på Nakskov Bibliotek mandag 29. april klokken 19-21.

I panelet sidder:

Knud Vilby, forfatter og journalist, Morten Ledskov, formand for FAIR TRADE DANMARK, Marcus Knuth (V) medlem af Folketinget og det udenrigsudvalget og det udenrigspolitiske nævn og Christian Juhl (EL) medlem af folketinget og udviklingsordfører for Enhedslisten.

Nyhedsredaktør på Folketidende David Arnholm er ordstyrer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her