cookie-og-privatlivspolitik
Dyrene fra Huset ved Havet i Zimbabwe er af sten, som er polerede, så de er glatte at røre ved.
Dyrene fra Huset ved Havet i Zimbabwe er af sten, som er polerede, så de er glatte at røre ved.
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

Hør om Huset ved Havet

Mød Alice Jul fra Huset ved Havet i Zimbabwe til fyraftensmøde onsdag 31. juli klokken 17-19 i Fair Trade butikken, Søndergade 17 i Nakskov.
30. juli 2019 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Mange kender sikkert de sjove fugle, flotte stenfigurer og måske de smukke duge fra Huset ved Havet, som sælges i Fair Trade butikken i Søndergade 17 i Nakskov.

Figurerne stammer fra Zimbabwe og bliver produceret af Alice Jul, daglig leder og indehaver af firmaet Huset ved Havet i hovedstaden Harare i Zimbabwe. I 2005 startede hun sit firma i Revsøre på Fyn, men for knap 6 år siden flyttede hun med sin familie til Harare i Zimbabwe for at komme tættere på produktionen.

Herfra kører hun ud til de små producenter og kvindegrupper i landdistrikterne for i samarbejde med dem at udvikle og planlægge produktionen. I dette samarbejde med selvstændige lokale kunsthåndværkere tages der både hensyn til områdets kultur og tradition og til moderne design.

Huset ved Havet er tilknyttet Fair Trade Danmark, og arbejdet organiseres derfor efter Fair Trade principper, dvs. at Alice Jul sikrer producenterne en fair pris, faste indkøb og langvarige aftaler, gode arbejdsbetingelser og en bæredygtig produktion.

Der er fri entré til fyraftensmødet med Alice Jul, og butikken giver en forfriskning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her