cookie-og-privatlivspolitik
Nybølle Bådelaug har skaffet sponsorer til en ny badebro. Fra venstre Claus Hansen, Henrik Friis, Jim Pedersen, Herluf Lem, Brian Larsen, Mogens Kusk og Jan Harlund.
Nybølle Bådelaug har skaffet sponsorer til en ny badebro. Fra venstre Claus Hansen, Henrik Friis, Jim Pedersen, Herluf Lem, Brian Larsen, Mogens Kusk og Jan Harlund.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Igen badebro ved Nybølle Strand

Frivillige har skaffet sponsorer til ny badebro.
29. oktober 2018 kl. 09:12 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Så er der igen en badebro på vej på Nybølle Strand. En gruppe frivillige fra Horslunde og Omegns Borgerforening har skaffet sponsorer og planlægger at bygge elementerne til badebroen i løbet af vinteren, så den kan komme op igen næste forår.

Folk i Horslunde og omegn har nemlig savnet badebroen ved Nybølle Strand denne sommer.

- Sidste år ville folk gerne have badebroen blev stående lidt længere. Vi plejer at tage den ned i september, men vi lod den stå, fortæller Claus Hansen, en af de frivillige fra en gruppe i borgerforeningen, der kalder sig Nybølle Badebrolaug.

Det skulle de imidlertid ikke have gjort. I oktober kom stormen Ingolf forbi, og den tog en stor del af badebroen med sig.

Indtil for cirka ti år siden, var det kommunen der sørgede for badebroen. Siden da har det været 10-12 medlemmer fra Horslunde og Omegns Borgerforening, der sørger for at badebroen kommer op om foråret og ned om efteråret.

Efter stormen sidste efterår var alle træelementerne beskadiget eller helt væk. En del metalbeslag blev også ødelagt. Så der var ingen bro at sætte op dette forår.

- I denne varme sommer, gik det op for folk, at de savnede den, fortæller Claus Hansen.

Derfor gik medlemmerne af bådelauget på tiggertur og bad om sponsorater. Og det lykkedes for dem.

Dem fra Norlunde sponsorerer træet og JP Stål & Hydraulik sponsorerer de manglende metalbeslag.

- Det er i høj grad sponsorernes bidrag, der gør, at det kan lykkes at få en badebro igen. Så dem er vi meget glade for, siger Ole Bruun fra Horslunde og Omegns Borgerforening.

De frivillige skal selv bygge de nye træelementer. Det planlægger de at gøre i løbet af vinteren i landmand Jan Harlunds værksted.

- Vi har fundet nogle af de gamle elementer, dem bruger vi som skabelon til at bygge nye, forklarer Claus Hansen.

Jernskelettet til broen står, hvor det skal, men det skal også rettes lidt op nogle steder.

De frivillige forventer, at badebroen bliver klar til foråret, så der næste sommer igen er badebro ved Nybølle Strand.

Om det bliver sidst i april eller først i maj afhænger af vejret. Men næste efterår får den ikke lov at blive stående.

- Den bliver pillet ned midt i september, slår Claus Hansen fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce