cookie-og-privatlivspolitik
Emilia, Irina, Rune og Viktor nyder at bo i Nakskov - tæt på smuk natur og ikke mindst tæt på farmor og farfar.
Emilia, Irina, Rune og Viktor nyder at bo i Nakskov - tæt på smuk natur og ikke mindst tæt på farmor og farfar.
Foto: lr

Extra Posten

Irina og Rune har taget springet

Det har været en stor beslutning for familien Rasmussen at flytte fra Herlev til Nakskov. Men de har ikke fortrudt flytningen.
25. december 2018 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

For Rune var det en gammel drøm, der gik i opfyldelse, da han i sommer flyttede til Nakskov sammen med sin familie, hustruen Irina og deres børn, Viktor på ni år og Emilia på syv år.

Rune er kommet tilbage til sine rødder, for han er både født og opvokset i Nakskov. Her bor hans forældre stadig, og selvom han har været væk fra byen i 14 år, så har han stadig et stort netværk i barndomsbyen.

- I modsætning til i København og Herlev møder jeg næsten altid nogen, jeg kender, når jeg cykler eller går rundt i Nakskov. Det er hyggeligt, men det kan også føre mange ting med sig, et job for eksempel og et tilbud om at blive træner, fortæller Rune.

Han arbejder i dag som pædagog på sin "gamle" folkeskole, Stormarkskolen.


Aldrig til Nakskov!

Noget anderledes har det været for Irina, som indtil for nylig kun kendte Nakskov gennem de sommerferier, hun har holdt hos Runes familie.

- Havde du spurgt mig for to år siden, ville jeg have svaret, at jeg ikke kunne drømme om at flytte til Nakskov, fortæller Irina muntert og på formfuldendt dansk.

Irina er født og opvokset i Ukraine og kom til Danmark som ganske ung, hvor hun efter to år som au pair-pige i Sønderjylland tog til København. Her tog hun en bachelor i engelsk og tysk - og mødte Rune.

Parret har lige fejret 11-års bryllupsdag.


Jurist med designerdrømme

Efter en del år som receptionist i den københavnske hotelbranche begyndte Irina, som i mellemtiden også var blevet mor, at læse jura. I sommer blev hun cand.jur. - men har endnu ikke fået arbejde inden for sit fag.

Til gengæld har Irina fået mulighed for at udleve en drøm om at være selvstændig. Hun har oprettet firmaet d'Kich, hvor hun sælger træmøbler af eget design.Træet kommer fra Ukraine, hvor de unikke møbler også produceres.

- Selvom jeg var lidt skeptisk over for Runes idé om, at vi at skulle flytte til Nakskov, så har jeg ikke fortrudt. Her bor vi i en dejlig lejlighed, som vi aldrig ville have haft råd til at bo i, hvis den lå i hovedstadsområdet. Her er mere ro og nærvær, og så ligger der dejlig natur lige uden for byen. Det nyder jeg, siger Irina, som også underviser i russisk på den lokale aftenskole.


Brun sovs og farrmors have

Viktor på ni år og Emilia på syv år kan godt lide at bo i Nakskov.

Noget af det bedste er, at farmor og farfor bor lige i nærheden. Viktor elsker at cykle ud på besøg, og når så farmor laver mad med brun sovs - ja, så blir det ikke meget bedre!

- Det er også dejligt at cykle ud til stranden og spise is. Det gjorde vi meget i sommer, fortæller Viktor.

Emilia elsker farmors have. Her er masser af træer, blandt andet æbletræer. Hun og farmor tager nogle gange ud og fodrer nogle heste med æbler fra farmors have.


Tog springet

- Når vi fortalte venner og bekendte i Herlev og København, at vi var ved at flytte til Nakskov, så var den mest almindelige reaktion: "Hvad vi I da dernede!", fortæller Rune og fortsætter:

- Der er mange, der drømmer om at tage springet og flytte på landet eller ud, hvor der er færre biler og mere plads - måske i nærheden af deres familie. Men der er ikke mange, der tør, når det kommer til stykket. Men det gjorde vi - og vi har ikke fortrudt, i hvert fald ikke endnu.

Irina nikker.

Irinas møbler er udstillet i en "butik i butikken" hos Punkt 1 i Nakskov. De kan også ses på hjemmesiden dkich.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her