cookie-og-privatlivspolitik
Den nystiftede forening Skonnerten Johannes venner vil gerne have flere medlemmer.
Den nystiftede forening Skonnerten Johannes venner vil gerne have flere medlemmer.
Foto: Privat

Extra Posten

Johanne har fået nye venner

Foreningen Skonnerten Johannes venner er stiftet.
01. november 2018 kl. 11:00 Af Lise Ravnkilde

En ny forening så for nylig dagens lys: Foreningen Skonnert Johannes venner.

En forening der gerne vil have flere medlemmer, derfor holdes der orienteringsmøde 8. november klokken 19 i Nakskov Sejlklubs lokaler på Hestehovedet.

Skonnertens ejere, Bertil og Karin Jensen, nærmer sig pensionsalderen og ønsker at drosle deres engagement i skibet ned, blandt andet den belastende sejlads om vinteren og det omfattende og kostbare vedligeholdelsesarbejde.

Foreningen vil støtte ejerne og har til formål at bevare skonnerten Johanne som en del af den danske maritime kulturarv. De ønsker at Nakskov fortsat skal være skonnertens hjemsted.

Foreningen vil indsamle penge til nyanskaffelser, nødvendige reparationer og ajourføring af skibets tekniske tilstand og i øvrigt støtte ejerne i det omfang, man kan.

Annonce

- Det er en del af visionen, at foreningen kan være rygrad i en organisation, der kan drive en rederiorganisation for skibet, der kan forestå forretningen, bemanding og forhold til myndigheder, fortæller en af den nye forenings medlemmer Hans Borchersen.

Lige nu består foreningen kun af stifterne, der udover Hans Borchersen er Palle Christensen, Kristian Hjorth, Erik Skude og Philip Rasmussen. De håber, at flere vil melde sig ind i foreningen efter mødet 8. november. Ellers kan man melde sig ind ved at sende en mail til pach@celf.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE