cookie-og-privatlivspolitik
Dec 2018: 200 til morgensang (minigudstjeneste) en onsdag morgen i Sankt Nikolai kirke. Konfirmander deltager, sognepræst Jesper Vigant forestår seancen.

2

Billeder

Dec 2018: 200 til morgensang (minigudstjeneste) en onsdag morgen i Sankt Nikolai kirke. Konfirmander deltager, sognepræst Jesper Vigant forestår seancen.
Foto: Mogens Warrer

Extra Posten

Kirkelig pris til morgensang

Succes-projekt med morgensang i Nakskov får Den Kirkelige Innovationspris
17. juni 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Den Kirkelige Innovationspris, der uddeles af Lolland-Falsters Stift blev i sidste uge overrakt til morgensang i Sankt Nikolai Kirke.

Da Jesper Vigant var syg, var det ikke ham men organist Erik Lauge Mikkelsen, som også bærer en væsentlig del af æren for, at morgensang er blevet en succes, når han sammen med kirkesanger Mike Markussen hjælper med de musikalske rammer.

Over 100 mennesker møder hver onsdag op til en halv times morgensang og refleksion i Sankt Nikolai Kirke i Nakskov.

Sognepræst og tidligere skuespiller Jesper Vigant har gennem det seneste år haft succes med at samle både unge og ældre om glæden ved at synge dagen i gang.

Planlægningen af ugens morgensang hjælper konfirmanderne til med, og tilslutningen har været overvældende for både menighed og præst.

Derfor var projektet blandt de otte initiativer, som er blevet indstillet anonymt til Den Kirkelige Innovationspris, der uddeles af Lolland-Falsters Stift og med 125 ud af i alt 324 blev det morgensangen der vandt.

- Vi er meget stolte og beærede over, at man har lagt mærke til vores arrangement onsdag morgen. Det er dejligt at se, at det strømmer til med voksne og unge, som sidder sammen i kirken og bliver vant til at komme her for at synge og bede sammen i et utroligt smukt rum, siger Erik Lauge Mikkelsen.

Netop samspillet mellem både kirkens personale, præst og menighed er opskriften på succes, mener biskop Marianne Gaarden.

- Menigheden vil gerne inddrages og føle, at de har medejerskab. Det viser morgensang i Sankt Nikolai Kirke, hvor menighed og konfirmander bliver inddraget i stedet for bare at blive serviceret. Lolland-Falsters Stifts indbyggere har stemt morgensang i Nakskov ind på en førsteplads til årets Kirkelige Innovationspris, og jeg håber, at det kan bidrage til at inspirere andre sogne, der gerne vil tænke nyt og initiativrigt, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce