Annonce
Ugeavisen Lolland

Klimapotentiale i Lollands bilpark

Rustbeskyttelse er uden tvivl den bedste investering, hvis man ønsker at beholde sin bil længe, lyder det fra eksperter. Foto: pr

I Lolland Kommune har 15.307 familier bil. Selvom det ofte er bedre for klimaet og pengepungen at vedligeholde end udskifte, viser ny undersøgelse, at 35 procent af regionens bilejere ikke bruger rustbeskyttelse.

Stik imod den gængse opfattelse er det bedre for klimaet at vedligeholde og beholde vores gamle biler end at udskifte dem med nye og mere brændstofeffektive køretøjer. Selvom rustbeskyttelse ifølge eksperter er den bedste vej til at sikre bilen et langt liv, viser nye tal imidlertid, at 35 procent af regionens bilejere ikke har rustbeskyttet deres biler.

Ifølge Danmarks Statistik beholder vi bilerne kortere end tidligere - en udvikling, der ikke gavner klimaet. Den mængde CO2, der bliver brugt i produktionen af moderne biler, er nemlig op til fem gange højere end den årlige udledning fra en gennemsnitlig bil.

- Produktionen af en ny bil koster isoleret set mellem 10 og 15 tons CO2, når vi medregner hele forsyningskæden. Til sammenligning udleder en typisk bil omkring 3 tons om året. Man skal dermed køre rigtig mange kilometer årligt eller have en bil med virkelig dårlig brændstoføkonomi, før det med klimabrillerne på kan svare sig at købe en ny bil. Derfor opfordrer vi alle til at vedligeholde bilen så godt som muligt, forklarer Torben Chrintz, der er videnskabelig klimarådgiver i den grønne tænketank Concito.

Han pointerer, at man som tommelfingerregel skal køre mere end 25.000 kilometer om året og samtidig have en bil, der kører mindre end 14 kilometer per liter brændstof, før det giver mening at købe en ny bil for klimaets skyld.

For få har rustbeskyttelse

Analyseinstituttet YouGov har netop foretaget en undersøgelse på vegne af Dinitrol angående undervognsbehandlinger, som er med til at forlænge bilers levetid. Undersøgelsen viser, at 35 procent af bilejerne i Region Sjælland ikke har givet deres bil rustbeskyttelse. I Lolland Kommune, hvor 15.307 familier ifølge Danmarks Statistik har bil til rådighed, er klimapotentialet således til at få øje på.

Ifølge Johnny Sühler, der ejer Dinitrol Center Nakskov, kunne vi skære markant ned på den samlede CO2-udledning, hvis flere beskyttede deres bil mod rust. Lige nu er tendensen nemlig, at vi skifter bilerne ud hurtigere end før. Ud over længere levetid og større sikkerhed, da rust i undervognen øger risikoen for personskader ved kollisioner, bidrager rustbeskyttelse også til færre og lavere værkstedsregninger.

  • Rustbeskyttelse er uden tvivl den bedste investering, hvis man ønsker at beholde sin bil længe, lyder det fra eksperter. Foto: pr
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret