cookie-og-privatlivspolitik
Økodag er årets første dag på græs for forårskåde økokøer.
Økodag er årets første dag på græs for forårskåde økokøer.
Foto: Pr

Extra Posten

Kodans på økomarker

Søndag 14. april er danskerne inviteret ud på landet for at fejre foråret sammen med de økologiske køer.
11. april 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

I år er det 15. gang, at de økologiske landmænd sammen med Økologisk Landsforening og de økologiske mejerier holder Økodag. På Lolland inviterer Ravnsborg Økologi på Hydestræde 6, 4913 Horslunde, gæster indenfor, så de kan være med til at lukke økokøerne ud på græs for første gang i foråret efter en vinter i stalden.
 

Det er første år, at Ravnsborg Økologi deltager i Økodag, hvor besætningens 150 køer lukkes ud på græs. For at spare på klimagasserne bruger Ravnsborg Økologi grøn energi fra vindmøller, LED-belysning i staldene og har installeret automatisk fugtstyring på korntørreriet for at skrue ned for energi-forbruget.

På Økodag kan barnlige sjæle komme helt tæt på de små kalve, lege på halmlegepladsen og prøve en pedaltraktor. Man kan også få sig en snak med landmanden om økologi, få smagsprøver på mejeriprodukter samt købe kaffe og kage.

I år har Økodag særligt fokus på klima. Økologiske landmænd har mange græsmarker til deres køer, og det er godt for klimaet.

Som alle de andre gårde, der deltager i Økodag, holder Ravnsborg Økologi åbent mellem klokken 10 og 14 søndag 14. april, og køerne lukkes ud præcis klokken 12.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce