cookie-og-privatlivspolitik
Kulturdagens styregruppe på det smukke, intakte og gamle skomagerværksted i Tolderens Stræde. Fra venstre: Mogens Warrer, Lise Simon, Jesper Vigant, Allan Dahl, Marie-Louise Friderichsen og Susanne Lund Madsen.
Kulturdagens styregruppe på det smukke, intakte og gamle skomagerværksted i Tolderens Stræde. Fra venstre: Mogens Warrer, Lise Simon, Jesper Vigant, Allan Dahl, Marie-Louise Friderichsen og Susanne Lund Madsen.
Foto: LR

Extra Posten

Kom til kulturdag i Nakskov

Gå på opdagelse i Nakskov under Kulturdag fredag 10. august.
08. august 2018 kl. 09:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

De sidste år har august i Nakskov budt på Kulturuge i Toldboden.

I år er fokus på kulturen koncentreret til en enkelt dag, nemlig fredag 10. august. Men hvilken dag og hvilket spændende og mangfoldigt program - fra tidlig formiddag til sen aften.

Fra morgenstunden er der mulighed for at komme på kirkegårdsvandring på Svingelsvej og senere er der rundvisning på den jødiske kirkegård på Jødevej med tilhørende fortælling om Nakskovs jødesamfund.

Kulturdagen kan også byde på et kig ind i skomagerværkstedet "Fremad" - for første gang i mange år. Det er som at besøge en tid, der ligger mere end 60-70 år tilbage, når man træder de få trin op til værkstedet i Tolderens Stræde.

Hele dagen kan byens museer besøges ganske gratis. Besøg også Od Fellow-logens hus på Svingelsvej mellem klokken 15 og 17, og i værkstederne på havnen er der billedudstilling om Peter Freuchen.

For børnene vil der være aktiviteter på Axeltorv fra klokken 11 og hele eftermiddagen. Møllecentrets Venner deltager med kaffe, pandekager og kage, og børnene kan skære sjove figurer af frugt og grøntsager.


Vil man se tingene fra oven, kan mant tage en tur op i Toldbodens "tårn" og i Sankt Nikolai Kirkes tårn.

I kirken har Nakskov Kunstforening en udstilling af Helge Strufe-billeder fra Lolland og Færøerne, og på kulturdagen garneres udstillingen med musik af Wagner og Svendsen - og kagebord.
 


Man kan også tage på en vandring gennem Nakskov med fokus på byens kunstværker. Ole Holm guider turen, som indledes klokken 17 i restaurant Gonzales Feilberg på Axeltorv, hvor Kit Kjærbye fortæller om Per Kirkeby, hvis murstensskulptur i Jernbaneanlægget er blevet restaureret. Derefter går man til skulpturen, hvor rundvisningen begynder.

På den musikalske side giver Sydhavsøernes Promenadeorkester koncert på Axeltorv, mens Tårsvejsdrengene underholder på Nytorv. Om aftenen er der koncert i Huset på Blegen med Bob Dylans musik - og "the story of his life".

Dagens tilbud er gratis, dog ikke Bob Dylan-koncerten.
 


Fra kunstens verden

Læs mere om Kulturdag i Nakskov på side 6 og 8.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her