cookie-og-privatlivspolitik
For femte år i træk inviterer Hanne Methling til koncert og fortællinger i Glentehøj jættestue.
For femte år i træk inviterer Hanne Methling til koncert og fortællinger i Glentehøj jættestue.
Foto: Jan Knudsen

Extra Posten

Koncerter i jættestuen

Søndag 4. august klokken 13 og 15 er der koncert i Glentehøj jættestue.
31. juli 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Det er femte år, at Hanne Methling byder indenfor til jættestuekoncerter på Glentehøj, Glentehøjvej, 4943 Torrig - i år med to koncerter. Kokken 13: Jægerstenalder, og klokken 15: Bondestenalder.

- Har du nogensinde været inde i en jættestue?, spørger Hanne Methling og fortsætter:

- Ved du hvor gammel den er, og hvad den blev brugt til? Er du gået forbi og har følt suset fra dengang, hvor disse store stenkamre blev bygget? Det har jeg, og jeg vil gerne byde indenfor til to koncerter, hvor du kan få lov at kigge stenaldermenneskene over skulderen i deres daglige gøremål og ritualer.

- Vi er med, når vores forfædre går på jagt, samler urter til helbredelse og skærer sig en magisk amulet i rav. Når de gifter sig, når de dør, når de fremstiller et offerkar i ler, bygger jættestuer, hugger redskaber i flint, og en masse andre ting de foretager sig. De gjorde det lige her, hvor vi også bor. Men inde i jættestuen er vi langt fra vores verdens jag og støj. Her er tyst, og tiden har stået stille i over 5.000 år.


Begrænset antal pladser

Koncerterne henvender sig til voksne, unge og store børn. Der er kun plads til 20 tilhørere pr. koncert, så det er en god idé at tilmelde sig på forhånd hos Hanne Methling på tlf.: 30 82 60 13.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE