cookie-og-privatlivspolitik
Efterhånden som mobilerne (uroerne) var færdige, blev de hængt op i træerne.

3

Billeder

Efterhånden som mobilerne (uroerne) var færdige, blev de hængt op i træerne.
Foto: LR

Extra Posten

Kunst gav genklang i børnene

Elever fra Ravnsborgskolen i Horslunde brugte en formiddag på at se på kunst og på selv at lave kunstværker i Reventlowparken.
11. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

- Vi synes, at det er den flotteste ting her i parken, og man kan også gå ind i den, forklarer Mathilde og Freja på 10 år, da de skal fortælle, hvorfor de lige netop har valgt at lade sig inspirere af Lotte Madsens grønne grenskulptur med titlen "Aksen fra Versaille og den franske palet".

Sammen med en flok elever fra 4., 5. og 6. klassetrin på Ravnsborgskolen og deres lærere var de to piger onsdag i sidste uge cyklet til Pederstrup, hvor de var inviteret til at deltage i en workshop.

Først fik eleverne en rundvisning blandt de kunstværker, som In Situ Lolland for tiden udstiller i Reventlowparken under titlen "Genklang". Nogle af kunsterne deltog selv i det kunstformidlende projekt og fortalte om de tanker, der ligger bag deres egne kunstinstallationer, som kan ses i parken resten af september.

Efter at madpakkerne var spist, fik børnene også en portion kunstnerisk føde i form af et oplæg om mobilen som kunstværk. En mobile er det, som i almindelig tale går under betegnelsen "en uro".

Og så skulle børnene ellers selv i gang med at udfolde sig kreativt, idet de to og to skulle fremstille en mobile - en uro - ud fra et fastlagt tema, nemlig spørgsmålet: "Hvad har givet genklang hos dig i dag?"


I workshop

Masser af materialer var til rådighed, og kunstnerne selv bidrog også med input til børnene, som gik til opgaven med liv og sjæl.

Siden blev mobilerne fotofgraferet med mobilerne (altså telefonerne). Billederne bliver lagt ind på In Situ Lollands hjemmeside, hvor de vil kunne ses resten af septembermåned.

Børnene fik en positiv oplevelse med kunst, hvilet i øvrigt var et af formålene med arrangementet i parken denne fine sensommerformiddag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her