cookie-og-privatlivspolitik
Op til valget til Europaparlamentet var stor interesse for at deltage i meningsmåling på Nakskov Gymnasium og HF.
Op til valget til Europaparlamentet var stor interesse for at deltage i meningsmåling på Nakskov Gymnasium og HF.
Foto: Privat

Extra Posten

Lokal exit poll ramte næsten plet

Elever fra Nakskov Gymnasium & HF brugte valget til undervisningsopgave og kom godt i land med både meningsmåling og exit poll.
03. juni 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

I forbindelse med Europaparlamentsvalget 26. maj foretog elever fra 2.b på Nakskov Gymnasium & HF en exit poll samt en meningsmåling om det forestående folketingsvalg.

- Undersøgelsen skulle bruges i undervisningen i samfundsfag, idet klassen blandt andet arbejder med vælgeradfærd samt statistisk usikkerhed, forklarer Johanne Rasmussen fra 2.b.


Statistisk usikkerhed

I undersøgelsen deltog 132 vælgere fra valgstedet på Nakskov Idrætscenter.

Som eksempel forklarer Johanne Rasmussen:

- Ifølge 2.b's exit poll ville Socialdemokratiet få 47 procent af stemmerne ved valgstedet. Dog er der en statistisk usikkerhed på +/- 8,5, hvilket vil sige, at man kan være 95 procent sikker på, at Socialdemokratiet ville få mellem 38,5 og 55,5 procent af stemmerne (konfidensintervallet).  Valgresultatet viste 39,7 procent til Socialdemokratiet (ved valgstedet på Nakskov Idrætscenter).


Acceptabelt resultat

Så Johanne og resten af 2.b kan konkludere:

- Samlet set har exit poll'en ramt nogenlunde acceptabelt. Især taget den forholdsvis beskedne stikprøvestørrelse i betragtning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her