Der er lokalt grisekød på menu'en, når Skovridergaarden inviterer til julefrokost.
Allerede nu kan du sætte tænderne i et stykke grisekød, som er opdrættet lokalt og på friland på Vestlolland. Det er nemlig kød fra Lollandgrisen, som bruges til den stegte flæsk, Skovridergaarden serverer.
Men når julefrokostsæsonen sætter ind, kommer der mere Lollandsgris på bordet på Skovridergaarden og på de julefrokostmenuer, som restauranten sælger ud af huset.
- I vores julefrokostmenu indgår både flæskesteg, rullesteg og skinkemedallioner, som er tilberedt af kød fra Lollandsgrisen, som er opdrættet på friland ude ved Løjtofte, fortæller Alex Petersen, som ejer Skovridergaarden samme med Michael Kristensen og Jonas Bille Petersen.
Frilandsgris i Meny
Det er griseavler Arne Hansen, som opdrætter Lollandsgrisenene, som øffer rundt under åben himmel på marker ude ved Løjtofte.
For en månedstid siden indgik Arne Hansen aftale om at afsætte kød fra sine frilandsgrise til Meny i Nakskov. Efter slagtning hos Slagter Engdahl i Holeby ender kødet hos Meny, hvor kunderne nu kan forsyne sig med lokalt opdrættet kød fra frilandsgrisene - og blandt de store kunder er altså Skovridergaarden.