Fra onsdag kan man finde frilandsgrise fra Købelev i køledisken hos Meny.
Senest onsdag morgen kan man finde udskæringer af Lollandsgrisen hos Meny i Nakskov. Grisene fra Købelev har ellers mest været solgt til kantiner og engros.
Men griseavler Arne Hansen har fået mange henvendelser fra lokale, der har spurgt hvor man kunne få fat i kødet fra hans frilandsgrise.
- Der er mange, der har spurgt, hvor man kan købe kødet, det har ikke været nemt at få fat i lokalt, fortæller han.
Derfor har han netop indgået en aftale med Meny, så også lokale fremover kan få fingre i kødet fra de lokale grise.
- Meny køber hele grise af mig og får dem selv slagtet hos Engdahl i Holeby og så skærer slagteren hos Meny kødet ud til de de mener, de kan sælge, forklarer Arne Hansen.
Han er glad for at få flere kunder og forventer, at den mængde dyr han har nu, passer med den mængde, han i fremtiden skal levere.
- Jeg leverer meget til kantiner, de kører på lavt blus om sommeren. Her vil private måske købe mere, når der skal købes ind til grillen, mener han.
Nogen lokale er vant til kødet fra frilandsgrisene.
De ældre er vant til godt grisekød, griner han, for Fælleskøkkenet har i længere tid købt deres grisekød hos ham.
Lollandsgrisen fødes ud og lever hele sit liv ude på markerne og i skoven omkring gården Glostrup i Købelev.