cookie-og-privatlivspolitik
Louise Neubert, Jacob Neubert og Alex Jensen er ved at gøre butikken på Søndergade 13 klar til maduddeling.
Louise Neubert, Jacob Neubert og Alex Jensen er ved at gøre butikken på Søndergade 13 klar til maduddeling.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Madoasen tager imod til påske

En flok frivillige vil dele overskudsmad ud dagligt fra butik i Søndergade.
16. april 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

En flok frivillige med baggrund i AUC er ved at lægge sidste hånd på butikslokalerne i Søndergade 13, så det fremover kan danne ramme om Madoasen.

Tre af de frivillige, Louise Neubert, Jacob Neubert og Alex Jensen har brugt meget tid på at gøre lokalerne fine og planlægge, hvordan maden skal deles ud.

Noget af det første, der var på plads, var en stander med en afspritningsautomat.

- Det er meget vigtigt at overholde alle hygiejneregler, derfor skal alle spritte hænderne af, så snart de kommer ind i butikken, forklarer Jacob Neubert.

Han er ansat som vicevært hos AUC og Loppen, dem der også står bag Madoasen.

Planen er, at Madoasen skal holde åbent dagligt fra klokken 9-11. Her kan alle komme forbi og hente noget af den mad, de frivillige har fået af SuperBrugsen aftenen før.

Madoasen hører hjemme under AUC Nakskov og slår første gang dørene op onsdag aften inden påske cirka klokken 22. Her vil der være maduddeling som den, der var før jul.

Når SuperBrugsen lukker, skal hylderne tømmes for fødevarer, der ikke kan holde sig helligdagene over. Når maden er sorteret bliver den transporteret op til Søndergade, og så kan uddelingen gå i gang.

- Det bliver lidt ligesom til jul, hvor vi stiller hver fødevare op på hver sit bord, og så kan folk gå fra bord til bord og tage det, de har brug for, fortæller Jacob Neubert.

Han og de andre frivillige håber, at der kommer ligeså mange mennesker som før jul, hvor der var kø en time før, de åbnede.


Gode sponsorgaver

For at komme i gang skrev de frivillige et brev, hvor de bad om sponsorgaver fra de lokale handlende. Hos Daubjerg tog de sedlen og fandt alle tingene frem én for én. Så det første stykke tid kommer der hverken til at mangle plastikposer eller rengøringsmidler.

Det betyder, at maden kan deles ud helt gratis. Hvis det bliver nødvendigt på et tidspunkt at købe poser og rengøringsmidler, kommer poserne måske til at koste et symbolsk beløb.

Lejen for lokalerne betales af Lopperne, og Folkesundhed har sørget for borde og stole.

Madoasen ønsker i høj grad at hjælpe udsatte familier, men alle kan hente mad fra overskudsmaden, for det handler i høj grad om at undgå madspild.

- Vores erfaring er, at man ikke tager mere, end man har brug for, forklarer Jacob Neubert.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her