Annonce
Ugeavisen Lolland

Madoasen tager imod til påske

Louise Neubert, Jacob Neubert og Alex Jensen er ved at gøre butikken på Søndergade 13 klar til maduddeling. Foto: Lise Ravnkilde

En flok frivillige vil dele overskudsmad ud dagligt fra butik i Søndergade.

En flok frivillige med baggrund i AUC er ved at lægge sidste hånd på butikslokalerne i Søndergade 13, så det fremover kan danne ramme om Madoasen.

Tre af de frivillige, Louise Neubert, Jacob Neubert og Alex Jensen har brugt meget tid på at gøre lokalerne fine og planlægge, hvordan maden skal deles ud.

Noget af det første, der var på plads, var en stander med en afspritningsautomat.

- Det er meget vigtigt at overholde alle hygiejneregler, derfor skal alle spritte hænderne af, så snart de kommer ind i butikken, forklarer Jacob Neubert.

Han er ansat som vicevært hos AUC og Loppen, dem der også står bag Madoasen.

Planen er, at Madoasen skal holde åbent dagligt fra klokken 9-11. Her kan alle komme forbi og hente noget af den mad, de frivillige har fået af SuperBrugsen aftenen før.

Madoasen hører hjemme under AUC Nakskov og slår første gang dørene op onsdag aften inden påske cirka klokken 22. Her vil der være maduddeling som den, der var før jul.

Når SuperBrugsen lukker, skal hylderne tømmes for fødevarer, der ikke kan holde sig helligdagene over. Når maden er sorteret bliver den transporteret op til Søndergade, og så kan uddelingen gå i gang.

- Det bliver lidt ligesom til jul, hvor vi stiller hver fødevare op på hver sit bord, og så kan folk gå fra bord til bord og tage det, de har brug for, fortæller Jacob Neubert.

Han og de andre frivillige håber, at der kommer ligeså mange mennesker som før jul, hvor der var kø en time før, de åbnede.

Gode sponsorgaver

For at komme i gang skrev de frivillige et brev, hvor de bad om sponsorgaver fra de lokale handlende. Hos Daubjerg tog de sedlen og fandt alle tingene frem én for én. Så det første stykke tid kommer der hverken til at mangle plastikposer eller rengøringsmidler.

Det betyder, at maden kan deles ud helt gratis. Hvis det bliver nødvendigt på et tidspunkt at købe poser og rengøringsmidler, kommer poserne måske til at koste et symbolsk beløb.

Lejen for lokalerne betales af Lopperne, og Folkesundhed har sørget for borde og stole.

Madoasen ønsker i høj grad at hjælpe udsatte familier, men alle kan hente mad fra overskudsmaden, for det handler i høj grad om at undgå madspild.

- Vores erfaring er, at man ikke tager mere, end man har brug for, forklarer Jacob Neubert.

  • Louise Neubert, Jacob Neubert og Alex Jensen er ved at gøre butikken på Søndergade 13 klar til maduddeling. Foto: Lise Ravnkilde
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd