cookie-og-privatlivspolitik
Magnus har mange tatoveringer - og de betyder alle noget særligt for ham.
Magnus har mange tatoveringer - og de betyder alle noget særligt for ham.
Foto: Christoffer Wendelboe

Extra Posten

Magnus bliver boende i Nakskov

22-årige Magnus spiller på mange tangenter - og drømmer om at udgive nyt album med egne numre til næste år.
21. december 2018 kl. 09:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Når man møder Magnus Johansen, fristes man til at tænke, at den unge mand næsten er for god til at være sand. At han er et idealbillede af ungdommen med en hjerne, hvor både venstre og højre halvdel fungerer optimalt, et musisk talent, en filosofisk tilbøjelighed, en empatisk imødekommenhed og oven i købet en veltrimmet krop og et kønt og åbent ansigt.

Men Magnus er ganske virkelig, som han sidder der over for denne skribent og redegør for dybe tanker med en argumentation, som er mere nuanceret end unge på hans alder normalt benytter sig af.


Lokalpatriot

Magnus er født og opvokset i Nakskov. Han blev færdig i gymnasiet i 2015; men modsat størsteparten af sine jævnaldrende susede han ikke ud af sin fødeby, så snart han fik studenterhuen på hovedet.

Lige bortset fra et halvt år i Tyskland, hvor han arbejdede som personlig træner for en professionel fodboldspiller - og ferierejser, naturligvis, har Magnus tilbragt hele sit liv i Nakskov, og det agter han at blive ved med.

- Jeg elsker Nakskov og min familie, som også bor her i byen, siger han.


Mange talenter

De sidste to år har Magnus arbejdet som lærer på Byskolen og undervist i fagene religion og naturfag. Samtidig er han ved at uddanne sig til naturfaglærer som fjernstuderende.

- På et tidspunkt vil jeg også studere musik, afslører Magnus.

Han ved endnu ikke helt hvordan og på hvilket niveau. Men på en eller anden måde skal han beskæftige sig mere indgående med musikken, som er hans store passion.

- Jeg elsker at synge, og det har jeg gjort, siden jeg var i 12-årsalderen. Lige nu er jeg den eneste i Nakskov, der udgiver egen musik,  - i øvrigt i tæt samarbejde med Jesper Ejrup, som er min mentor. Jeg skriver selv mine tekter på dansk, og Jesper producerer, fortæller Magnus.


Family man

Magnus er ikke kun tæt knyttet til sin familie. Musikalsk er han også inspireret af familien. Hans morfar var i sin tid med i Peter Bellis band Peter og Ulvene, og hans morbror er et stort navn i den danske musikbranche.

- Da han tog mig med i et studie, da jeg var 14 år, vidste jeg bare, at "det her, det er lige mig", fortæller Magnus.

Hans store mål for 2019 er at udgive et helt album med egne sange - og muligvis deltage i talentprogram på en landsdækkende tv-kanal.

- Men jeg glæder mig lige så meget til at skulle synge i julebyen her i Nakskov, for jeg vil rigtig gerne glæde nakskovitterne og vise dem, at der findes et talent og en kunstner her i byen, siger Magnus, som bor sammen med sin kæreste. Hun har inspireret ham til hans nyeste sang, der hedder "Sammen med dig".


Naturen inspirer

Ud over familien og kæresten er det særligt naturen, som inspirer Magnus.
Han elsker også at fundere dybt over livet. Men det betyder ikke, at vi sidder over for en bleg asparges med tynde arme: Magnus har altid trænet sin krop, siden han som barn var elitegymnast. I de sidste tre år er det kampsporten MMA, han har dyrket. Lige nu holder han pause på grund af en diskusprolaps.

Men heldigvis fejler sangmusklen ingenting. Det kan du opleve med egne ører, hvis du møder op i julebyen på søndag klokken 13 og klokken 15, hvor Magnus vil uropføre sit nyeste sangnummer, som i øvrigt er en sang, der handler om det glade julebudskab.

Det er i øvrigt eneste chance for at høre Magnus' julesang i næsten et år.

Han udgiver først nummeret til næste jul.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce