cookie-og-privatlivspolitik
Pia Skovsgaard står sammen med sin mand, Thomas, i spidsen for Nakskovs nye café.
Pia Skovsgaard står sammen med sin mand, Thomas, i spidsen for Nakskovs nye café.
Foto: Lr

Extra Posten

Mere caféliv på Torvet!

På fredag klokken 10 åbner Café Nikolai på Axeltorv - nyt mødested for de kaffe- og kagelystne.
07. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Pia Skovsgaard tager imod med kaffe brygget på økologiske og friskmalede kvalitetsbønner. Således lever den sorte bryg op til to ud af de tre kriterier, som er nåleøjet for at komme på menukortet på Nakskovs nye café. Ud over kvalitet og økologi er ønsket om at servere lokalt producerede produkter vigtigt for Café Nikolai's ejere, Thomas og Pia Skovsgaard.

Der er lidt over en uge til åbningen, da Extra Posten kigger ind i den kommende café, hvor alting er ved at tage form til et hyggeligt mødested. Pia har været på jagt rundt i genbrugsbutikker på både Sjælland og øerne, og resultatet er en café-indretning, hvor ikke ét eneste møbel er ens men derimodet et charmerende mix af diverse stilarter fra broderet rokoko til klassisk vinrød plys.


Lyttet til lokale ønsker

Thomas og Pia har for nylig erhvervet ejendommen på Axeltorv, hvor Thomas' mor er vokset op, og hvor han faktisk selv er født.

- Vi har besluttet os for at bruge ejendommen til at bringe mere liv på Torvet, så derfor var det oplagt at åbne en café, fortæller Pia, som har brugt facebook til at pejle sig ind på, hvad nakskovitterne mente at have behov for i en ny café centralt beliggende i deres by.

- Folk har givet masser af spændende input, og vi håber at kunne indfri mange af ønskerne. Blandt andet arbejder vi på at lave et brunchtilbud, fortæller Pia.

Annonce

Et af ønskerne, som er realiseret fra åbningen, er en disk med høje stole ved vinduet ud mod Torvet. Her kan man koble sig på cafeens wifi og arbejde eller hygge sig på den bærbare, mens man nyder café-stemningen og studerer menukortet, hvor gæsterne kan vælge varme og kolde drikke - dertil en bolle eller en smagsoplevelse fra cafeens righoldige repertoire af smækre, lækre kager.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE