cookie-og-privatlivspolitik
Asger Knudsen fra Nakskov Sejlklub er glad for at der endelig sker noget ved Hestehoved.
Asger Knudsen fra Nakskov Sejlklub er glad for at der endelig sker noget ved Hestehoved.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Millioner til lokale projekter

Fire lokale foreninger kan glæde sig til at skulle i gang med nye projekter.
12. november 2018 kl. 09:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Nordea-fonden har netop uddelt 29,2 millioner kroner til kystinitiativer. Lollandske projekter får en god bid af kagen.

Fonden giver en million kroner til Femø beboerforenings plan om at etablere en bygning for lokale og turister. Nakskov Sejlklub får 934.319 kroner til at etablere et bynært center for vandaktivitet i området ved Hestehoved. 185.000 kan Kragenæs Beboerforening glæde sig til at bruge på en badebro på ydermolen og Havnehuset Bandholm får 150.000 kroner til at etablere en ny flydebro til slæbestedet i havnen.

Asger Knudsen fra Nakskov Sejlklub er en meget glad mand.

- Jeg har i mange år ønsket, at være med til at udvikle området ved Hestehovedet, nu ser det ud til at lykkedes, siger han.

Det er foreningen Hestehoveds Venner der står bag ideerne. De har gang i flere forskellige ting i området. De 934.319 kroner fra Nordea-Fonden sikrer, at der kommer en flydebro i inderhavnen, en sauna på stranden, en krible-krablebro på det lave vand og en badeponton ude på lidt dybere vand.

Flydebroen er til små både, joller og stand up paddelboards. På krible-krablebroen skal børn kunne fange krabber, udstyret skal kunne lånes i en grejbank. Saunaen skal være for alle badegæster og det skal flydepontonen også.

Asger Knudsen håber, at det hele står klart til foråret, så alle kan få glæde af nyhederne til sommer.

På Femø er der også glæde. Beboerforeningen mangler stadig en del penge, for at have nok til hele deres projekt. De håber på at få, om ikke det hele, så i hvert fald en del fra LAG-midler.

- Vi er forpligtet til at lave det fulde projekt, så hvis ikke vi får penge fra LAG, må vi finde andre løsninger, fortæller Jørgen Larsen fra Femø Beboerforening.

Pengene fra Nordea-fonden skal bruges til at bygge et hus der kan bruges af både sejlende, cyklende og gående gæster.

- Bygningen skal være det første man ser, når man kommer sejlende til øen. Den skal indeholde et opholdsrum, der skal være plads til foreningens udlejningscykler, havnefogeden skal have et lille kontor, der skal være turistformidling og så skal der være en naturbase i huset, forklarer Jørgen Larsen.

Lige nu er beboerforeningen i gang med at søge diverse tilladelser til byggeriet. De håber at komme i gang med byggeriet i februar eller marts og så bruge 2019 på at bygge huset.

208 projekter havde ansøgt om penge fra fonden. De fire lokale projekter er blandt 65 heldige.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce