cookie-og-privatlivspolitik
Fiskegærde fra stenalderen bliver taget op til konservering. Det skal senere indgå i Museum Lolland-Falsters udstilling.
Fiskegærde fra stenalderen bliver taget op til konservering. Det skal senere indgå i Museum Lolland-Falsters udstilling.
Foto: Museum Lolland-Falster

Extra Posten

Museum lancerer ny hjemmeside

Næste sommer åbner Museum Lolland-Falster en ny stenalderudstilling, men allerede nu lancerer museet en hjemmeside om Lollands stenalder.
15. november 2019 kl. 06:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Hvis ikke man kan vente til sommer 2020 med at finde ud af hvad arkæologerne har fundet på Femernprojeketet, kan man allerede nu få nysgerrigheden stillet, ved at klikke ind på Museum Lolland-Falsters nye hjemmeside: www.lollandsstenalder.dk

Hjemmesiden har fået navnet LOST, som er en sammentrækning af Lollands Stenalder og en hentydning til den tabte verden, som stenalderen er for os i dag.

Det er museumsinspektør Marie Brinch, som har lavet indholdet på hjemmesiden. Hun forklarer, at siden formidler resultaterne af de store udgravninger, som museet siden 2013 har gennemført forud for anlæggelsen af den faste forbindelse til Tyskland i det museet betegner som Danmarks største stenalderudgravning

- Vi har på hjemmesiden samlet fortællingen om 5000 års stenalder og de mange spektakulære fund, som arkæologerne har gjort, så man får et komplet overblik og en detaljeret fortælling om fundene, siger Marie Brinch.

Det hele serveres sammen med forklaringer på arkæologernes og naturvidenskabens arbejdsmetoder, som man har benyttet til at fravriste fundene helt nye indsigter i fortidens mennesker.

Marie Brinch fortæller, at hjemmesiden løbende vil bringe nyheder om de fund, arkæologerne gør samt nye forskningsresultater i takt med, at forskerne får bearbejdet fundene og publiceret resultaterne.

I juni 2020 åbner Museum Lolland-Falster sin store særudstilling om Lollands stenalder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her