cookie-og-privatlivspolitik
Karina Fredensborg, Lena Maalø, Kristen Fredensborg og Anders Ørsager viser her plakat med Nærværs logo, et analogt kassettebånd - symbol på NÆRVÆR.
Karina Fredensborg, Lena Maalø, Kristen Fredensborg og Anders Ørsager viser her plakat med Nærværs logo, et analogt kassettebånd - symbol på NÆRVÆR.
Foto: Jan Knudsen

Extra Posten

Musik evner at skabe nærvær

Ildsjæle arbejder på at inspirere og aktivere Lollands lokale musikliv - både gamle veteraner og nye spirer.
12. februar 2019 kl. 09:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Musik kan så meget, Musik kan samle på tværs af både sociale og genremæssige skel. Musik skaber fællesskab. Musik skaber nærvær.

Sådan lyder det lidt højstemt fra gruppen af musikalske ildsjæle, der står bag musikfestivalen Nærvær. En festival, der sætter fokus på den nærhedsskabende faktor, som musik evner at kaste af sig.

Nærvær er ligeledes en mulighed for, at lokale musikere i alle aldre kan prøve at stå på en scene og synge et par strofer eller spille et par akkorder uden, at hele verden kigger på via facebook og andre sociale medier. Under Nærvær er der ingen, der filmer for at lægge videoer op på Instagram eller YouTube.


Mange ildsjæle

Lolland Musikskole, MGK Sjælland (Musikalsk Grundkursus) og lærere på Maribo Gymnasium skaber sammen med Marc Christoffersen, tidligere elev på Maribo Gymnasium og involveret i Den gyldne Banan, grundlaget for festivalen Nærvær.

Navnet "Nærvær" skyldes blandt andet et ønske om større nærvær under koncerter. Marc Christoffersen forklarer:

- Under koncerter opfordrer vi publikum til at være mere til stede. Det betyder blandt andet helt konkret, at man undlader at tage billeder og er mere til stede, så man kan mærke nærværet, som musikken er med til at skabe.

Men projektet vil også skabe nærvær og fællesskab mellem lokale musikere, som kan få undervisning og support og en hjælpende hånd af professionelle musikere.

Projektet begynder med en koncert i Nakskov 2. marts og slutter med en stor festival på Maribo Gymnasium 27. april. Imellem de to datoer kan lokale musikere og bands få input og konkret hjælpe fra professionelle musikere, eksempelvis fra MGK Sjælland.


Få konkret hjælp

- Lolland er så rig på musik i mange forskellige genrer. Det vil vi gerne sætte fokus på og understøtte og samtidig hjælpe lokale musikere til at blive bedre, skarpere og få mere tro på sig selv gennem professionel støtte og coaching, forklarer Marc Christoffersen.

Musikere og bands, som gerne vil have hjælp og en professionel hånd, kan få kontakt til Nærvær via booking.naervaer@gmail.comKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce