cookie-og-privatlivspolitik
Nakskov 2019 - set i fugleperspektiv.
Nakskov 2019 - set i fugleperspektiv.
Foto: Anders Knudsen

Extra Posten

Nakskovs potentiale som turistby

På torsdag skal byrådet tage stilling til kommunens partnerskab med Realdania om Nakskovs udvikling frem til 2030.
24. juni 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

- Vi skal allerede nu begynde at forberede Nakskov på de nye muligheder ved at udvikle byen, så den bliver et attraktivt sted at besøge med oplevelser og overnatning af høj kvalitet. En udvikling af turismen i Nakskov er også en investering i nye arbejdspladser, i udvikling og i vækst. Det er ikke turismeudvikling for turismens egen skyld - men for at skabe flere ben at stå på for Nakskov og gøre byen mere robust over for udsving i markedet og økonomien.

Sådan formulerer borgmester Holger Schou Rasmussen sig i forordet til den udviklings- og investeringsstrategi, "Nakskov 2030 - turisme som drivkraft for udvikling og vækst" , som byrådet på torsdag skal tage stilling til. En strategi og en plan, som indbærer et tæt samarbejde med Realdania, og som forudsætter investeringer på 210 millioner kroner over de næste 5-10 år.


12 konkrete punkter

Basis for det fremtidige arbejde har været projektet Porten til Nakskov Fjord, som med udgangspunkt i Toldboden blev drevet af organisationen Nu tæller kun handling og Nakskovs tidligere bychef Niels Halm.

I planen for Nakskov 2030 arbejdes der konkret med tre områder, nemlig Hestehovedet og Nakskov Fjord, havnen og bymidten. Her skal der helt konkret arbejdes med 12 punkter, der tilsammen skal skabe kapacitet i byen til flere overnattende turister, et bedre byrum og flere nye oplevelser.

På Hestehovedet er de første skridt allerede taget til flere oplevelser, nemlig anlæggelse af en multiplads og en solnedgangstrappe.


450 flere turismejobs

Der skal etableres et sekretariat, som i tæt samarbdje med Lolland Kommune skal stå for realiseringen af alle de spændende planer.

I følge planen er den overordnede ambition at øge turismeomsætningen fra 110 til 350 millioner kroner. Antallet af overnattende turister i byen skal øges fra 90.000 til 325.000 om året. Dette vil betyde en fremgang på omkring 450 turismerelaterede jobs i 2030.


210 millioner kroner

Den samlede økonomiske ramme for partneskabet mellem Lolland Kommune og Realdania er 210 millioner kroner.

Heraf forventes de 60 millioner kroner at komme fra private investorer, mens de 150 millioner kroner skal komme fra Lolland Kommune, Realdania og andre fonde.

Det estimeres, at Lolland Kommune skal skaffe 50 millioner kroner - ud fra den nuværende plan.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her