cookie-og-privatlivspolitik
Har man en gammel dieselbil stående i indkørslen, kan man nu benytte muligheden for at få lidt ekstra penge med hjem fra autoophuggeren.
Har man en gammel dieselbil stående i indkørslen, kan man nu benytte muligheden for at få lidt ekstra penge med hjem fra autoophuggeren.
Foto: FDM

Extra Posten

Nu fordobles skrotpræmien for gamle dieselbiler

Fra 1. februar er skrotpræmien steget til 5.000 kroner for dieselbiler fra før 2006. Det er mere end en fordobling af skrotpræmien og en del af regeringens klima- og luftudspil, som skal fjerne de mest forurenende biler og give renere luft, ikke mindst i byerne.
06. februar 2019 kl. 15:00 Af Extra Posten

Annonce

Ældre dieselbiler er nogle af de største udledere af de sundhedsfarlige NOx-gasser og skadelige partikler.

Derfor vil regeringen sætte skub i skrotningen af de miljøskadelige biler og regeringen har afsat 100 mio. kroner til midlertidigt at mere end fordoble skrotpræmien for gamle dieselbiler fra før 2006 fra 2.200 kroner til 5.000 kroner.

- Vi skal have de mest forurenende køretøjer væk fra gaden, og derfor har regeringen indført en større belønning, hvis man træffer et grønt valg og skiller sig af med sin gamle dieselbil hos en autoriseret autoophugger. Vi regner med, at der vil blive skrottet omkring 36.000 gamle dieselbiler under ordningen, hvilket vil betyde, at vi får langt mindre luftforurening i Danmark, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

En dieselbil fra før 2006 udleder i gennemsnit ca. fire gange mere NOx og væsentlig flere partikler end en ny dieselbil. Der er ca. 150.000 dieselbiler fra før 2006 i Danmark.

- Den forhøjede skrotpræmie er åben, så længe der er penge i puljen. Så hvis man har en gammel dieselbil stående i indkørslen, vil jeg opfordre til, at man benytter muligheden for at få lidt ekstra penge med hjem fra autoophuggeren. 2.800 kroner ekstra er trods alt en sjat, der kan mærkes i de fleste husholdningsbudgetter, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Den eksisterende skrotningsordning, der gælder for alle biler, giver en skrotpræmie på 2.200 kr., når man skrotter sin bil.


Stor gammel bilpark

Det er cirka 1,2 mio. registrerede dieselbiler i Danmark. Cirka 150.000 af disse dieselbiler er fra før 2006.

En dieselbil fra før 2006 udleder i gennemsnit cirka fire gange mere NOx end en ny dieselbil.

Den midlertidigt forhøjede godtgørelse til gamle dieselbiler før 2006 er på 5.000 kroner Midlerne uddeles efter først-til-mølle. Når puljen er opbrugt, vil cirka 36.000 gamle dieselbiler være skrottet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce