cookie-og-privatlivspolitik
Sådan kan et Tiny House på hjul tage sig ud, men de findes i mange andre udgaver.
Sådan kan et Tiny House på hjul tage sig ud, men de findes i mange andre udgaver.
Foto: Tiny House Living

Extra Posten

Ny boligtype på Fejø

Nyt fællesskab af Tiny Houses er på vej på Fejø, hvor Fejø Camping bliver rammen om tiltaget, som kan øge befolkningstallet.
15. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Tiny Houses er en ny form for fællesskab, som er på vej til at blive realiseret på Fejø Camping. 10 familier viste interesse for projektet kort efter, at det blev offentliggjort af de to familier, som, ejer campingpladsen.

- På campingpladsen, der er en naturplads, er der plads til i hvert fald 10 Tiny Houses på størrelse med en mandskabsvogn eller en 20 fods container. Hvert hus får 100 kvadratmeter til rådighed for 5.700 kroner årligt i leje, og Tiny Houses skal være på hjul, fastslår Morten Knudsen og føjer til, at der på campingpladsen står fælles køkken og bad til rådighed for de nye Fejøboere, som det forudsættes, får folkeregisteradresse på øen.

- Vi har i første omgang sat 1.000 kvadratmeter af til formålet, svarende til plads til 10 Tiny Houses, men hvis interessen viser sig at blive større, så har vi af den cirka to hektar store grund på campingpladsen yderlgere plads at gøre godt med. Vi ved, at nogle af de, der allerede er interesseret i projektet, vil starte med at bo i en campingvogn, og de interesserede er fra blandt andet Fyn og Nordsjælland, siger Morten Knudsen, der med sin familie har boet på Fejø i flere år, og pendler til Lolland for at passe sin optikerbutik i Østergade i Maribo.

Han mener, at det grundlæggende vil være godt for Fejø at få nye beboere, og det vil også være godt for Lolland Kommune med nye skatteborgere.

Et Tiny House kan entes købes færdigbygget eller som medbygger. Et firma på Vestsjælland sælger ombyggede cirkus- eller mandskabsvogne til Tiny Houses, der fås for 150.000 kroner. Elektricitet med egen måler kan tilføjes..

Annonce

Tiny Houses kan også lejes. Et firma, der fremstiller og udlejer denne boiligtype, er Tiny House Living, Odder. Husene, der er på hjul, koster 500.000-700.000 kroner. I følge ejeren, Michael Hennike, er husene i princippet et- eller toværelses lejligheder på hjul med alle faciliteter som køkken, bad og toilet. Han synes, at det er en knaldgod ide, at boligtypen introduceres på Fejø, men fastslår, at firmaet hellere vil leje sine Tiny Houses ud end sælge dem, selv om de også er til salg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE