cookie-og-privatlivspolitik
Jonas Henriksen og hans præmietyr af limousineracen.
Foto: Anders Knudsen

Extra Posten

Ny gårdbutik i Ravnsby Bakker

Jonas Henriksen åbner gårdbutik med stort udvalg af udskæringer fra limousinekvæg.
06. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Når I nu alligevel er på de nordvestlollandske kanter for at deltage i Horslunde Høstmarked, ligger det jo lige for at slå et smut forbi Ravnsby Bakker og besøge områdets nye gårdbutik.

Den ligger på ejendommen Bakkemosegård.

- Limousinekvæg er vores store lidenskab, slår Jonas Henriksen fast. Han har sammen med sin "bedre halvdel" en stor besætning af det kødfulde kvæg af fransk oprindelse på gården i Ravnsby Bakker.

Jonas købte Bakkemosegård i 2013 og vendte dermed tilbage til familiens rødder på Lolland. Siden er tiden gået med at forbedre ting både ude og inde på ejendommen, og i dag dyrker han jorden og har desuden sit franske kvæg.

- Lige nu driver vi gården som et fritidslandbrug. Men med tiden kunne vi godt tænke os, at vi kunne leve af den, siger Jonas Henriksen, da Extra Posten fanger ham på mobilen, mens han har travlt med at plukke æbler i områdets plantager - en måde at supplere indtægterne på, indtil hans eget landbrug giver til både dagen og vejen.

Annonce

Gårdbutik i landlig idyl

Lørdag 7. september går en del af drømmen i opfyldelse, når Jonas og hans kæreste slår dørene op for en helt ny gårdbutik på Bakkemosegård.

Her vil kunderne kunne købe alverdens udskæringer af limousinekvæg, eksempelvis bøffer, forskellige stege, fars, pølser, pålæg...

Alt på frost, naturlgvis.

- I gårdbutikken sælger vi også æblevin og blommevin og most plus honning og frisk frugt. Alt fra det sortiment, som Laust Spandet Jensen fra Fejø Frugt producerer, fortæller Jonas.

Det er i øvrigt Spandet Jensens æbler, fritidsbonden plukker fra træerne i plantagerne i dissse dage.

Annonce

Større udvalg med tiden

Jonas regner med, at udvalget i gårdbutikken bliver større med tiden.

- Der kommer til at ske en løbende udvikling, og måske allerede til næste år vil vi tilbyde friske grøntsager, som vi selv har avlet, siger han.

Indtil videre vil Bakkemosegårds butik,, som er indrettet hyggeligt og rustikt i en gammel stald, have åbent hver lørdag fra klokken 10 til 14.

På åbningsdagen lørdag 7. september kan kunderne dog handle helt fremt til klokken 15.

Gårdbutikken ligger på adressen Ravnsborgvej 31, 4943 Torrig L.

Annonce

Under frugtfestivalen i Sakskøbing vil Bakkemosegård have en bod, fortæller Jonas og slutter med stolthed i stemmen:

- Vi har i øvrigt den bedste ældre tyr af limousineracen - for andet år i træk!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE