cookie-og-privatlivspolitik
50.000 køretøjer i Danmark har ikke en ansvarsforsikring. Men det er snart slut.
50.000 køretøjer i Danmark har ikke en ansvarsforsikring. Men det er snart slut.
Foto: pr

Extra Posten

Ny lov om ansvarsforsikring

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde det hos Motorregistret.
Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kroner om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring.
29. december 2018 kl. 10:00 Af Extra Posten

Annonce

Fra 1. januar 2019 vil Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring opkræve et dagligt gebyr på 250 kroner, såfremt du ikke har en ansvarsforsikring på dit køretøj.

Om du kører i det pågældende køretøj eller ej, vil du blive opkrævet et dagsgebyr, hvis ikke du har en ansvarsforsikring. Det er derfor nu eller aldrig, hvis du skal have denne forsikring, og der er penge at spare ved at sammenligne priser. En undersøgelse, foretaget af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk, konkluderer, at du kan spare 1.600 kroner om året ved at sammenligne tilbud på en ansvarsforsikring.


Betal 2.973 kr. om året eller 3.000 kr. på 12 dage

Mikonomi.dk har undersøgt priserne hos 12 forsikringsselskaber med udgangspunkt i de tre mest solgte biler i Danmark i 2018.

Gennemsnitsprisen blandt de undersøgte selskaber for en bilforsikring på henholdsvis en Peugeot 208, en Nissan Qashqai og en Volkswagen Golf er 2.973 kroner om året.

Tegner du ikke en ansvarsforsikring inden nytår, vil du allerede den 12. januar 2019 have betalt mere i gebyr, end du ville have gjort på et helt år, hvis du blot havde tegnet en ansvarsforsikring, inden loven trådte i kraft.

Yderligere viser undersøgelsen, at der i gennemsnit er en prisforskel på 1.600 kroner mellem det dyreste og billigste forsikringsselskab. Hos det billigste forsikringsselskab skal du i gennemsnit betale oner for din forsikring med udgangspunkt i tre førnævnte biler. Derimod skal du hos de dyreste selskaber betale 3.851 kroner om året. Skal du alligevel til at tegne en forsikring, er det derfor en god ide at undersøge markedet og indhente priser fra forskellige selskaber.


50.000 uden forsikring

Ifølge Motorregistret er der ca. 50.000 køretøjere, der i dag ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring.

Er du en af disse, skal du enten tegne en ansvarsforsikring på dit køretøj eller afmelde køretøjet hos Motorregistret og aflevere din nummerplade - inden 1. januar 2019.

Hvis du ikke gør dette, ender det med at blive en dyr affære, der vil koste dig 250 kroner om dagen, indtil du får tegnet en forsikring eller afmeldt dit køretøj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce