cookie-og-privatlivspolitik
Den rejste pengesum gør det muligt at øge den økologiske æbleplantage med 8,5 hektar, men der vil gå fem år, før æblerne er ude i butikkerne.
Den rejste pengesum gør det muligt at øge den økologiske æbleplantage med 8,5 hektar, men der vil gå fem år, før æblerne er ude i butikkerne.
Foto: Coop Crowdfunding

Extra Posten

Nye æbletræer finansieret på rekordtid

Kun seks timer efter, finansiering en ny æbleplantage på Fejø var udbudt, var pengene hjemme.
23. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Godt seks timer, efter at Coop Crowdfunding udbød finansieringen af en udvidelse af den økologiske frugtproduktion på Fejø, var finansieringen på plads. 127 private personer og en virksomhed tegnede sig for lån på 1,4 millioner kroner.

- Jeg fatter ikke, at der er så mange, der er interesseret. Men det er jo nok fordi, Fejø Æbler er rimelig kendt, og omlægning til økologi er noget, folk kan lide, mener frugtavler Laust Spandet Jensen, Vesterled Frugtplantage.

Med den nye kapital kan han nu udvide sin frugtplantage med 8,5 hektar og plante nye æbletræer, der skal drives økologisk. I dag er der korn og raps på markerne, og det vil i følge Last Spandet Jensen komme til at vare fem år, før æblerne fra den nye plantage er ude i butikkerne.

Coop Crowdfunding har vist,at danskerne er klar til at skyde penge i spændende fødevareprojekter, og Coop er tilfreds med, at danskerne har taget så godt imod satsningen.

- Det vi har været vidne til, er det hurtigst finansierede lån i den størrelsesorden, siger finansieringsekspert Andreas Helgason Rex.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce