Helsehuset i Nakskovs gågade har fået en ny afdeling. Her er hylder og køleanlæg til de økologiske og biodynamiske grøntsager, butikken fremover vil sælge.
Når du fremover besøger Helsehuset, kan du supplere dine indkøb med lokalt dyrkede økologiske og biodynamiske grøntsager.
Leverandør er Susanne Hovmand-Simonsen, og grøntsagerne sælges under varenavnet Knuthenlund. Det navn og brand har Susanne Hovmand-Simonsen beholdt, selvom hun tidligere i år solgte landbruget og gården Knuthenlund.
- Vi startede allerede sidste år med at dyrke økologiske og biodynamiske grøntsager på Knuthenlund. Nu dyrker vi grøntsagerne på et 2.000 m2 stort areal ud til vandet ved Keldernæs, fortæller Susanne Hovmand-Simonsen.
Allerede nu kan Helsehusets kunder købe kartofler, rødløg, persille og grønne bønner fra Knuthenlund Grøntsager. Senere kommer der også hokaido-græskar, gulerødder, porrer og forskellige typer kål på hylderne i grøntsagsafdelingen, som Peder og Anne-Mette Poulsen har haft travlt med at gøre klar op til udvidelsen af Helsehusets sortiment.
Få tilsætningsstoffer
Økologiske og biodynamiske dyrkningsmetoder er langt fra de samme. I biodynamsk brug har man eksempelvis kun syv godkendte tilsætningsstoffer. Økologer må bruge helt op til 42 godkendte tilsætningsstoffer; mens der i konventionelle landbrug og gartnerier er mere end 350 forskellige tilsætningsstoffer, det er tilladt at bruge.