cookie-og-privatlivspolitik
Peder og Anne-Mette Poulsen fra Helsehuset sammen med deres nye leverandør af øko-grøntsager, Susanne Hovmand-Simonsen (i midten).
Peder og Anne-Mette Poulsen fra Helsehuset sammen med deres nye leverandør af øko-grøntsager, Susanne Hovmand-Simonsen (i midten).
Foto: lr

Extra Posten

Øko-grøntsager i Helsehuset

Helsehuset i Nakskovs gågade har fået en ny afdeling. Her er hylder og køleanlæg til de økologiske og biodynamiske grøntsager, butikken fremover vil sælge.
30. juli 2018 kl. 09:10 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Når du fremover besøger Helsehuset, kan du supplere dine indkøb med lokalt dyrkede økologiske og biodynamiske grøntsager.

Leverandør er Susanne Hovmand-Simonsen, og grøntsagerne sælges under varenavnet Knuthenlund. Det navn og brand har Susanne Hovmand-Simonsen beholdt, selvom hun tidligere i år solgte landbruget og gården Knuthenlund.

- Vi startede allerede sidste år med at dyrke økologiske og biodynamiske grøntsager på Knuthenlund. Nu dyrker vi grøntsagerne på et 2.000 m2 stort areal ud til vandet ved Keldernæs, fortæller Susanne Hovmand-Simonsen.

Allerede nu kan Helsehusets kunder købe kartofler, rødløg, persille og grønne bønner fra Knuthenlund Grøntsager. Senere kommer der også hokaido-græskar, gulerødder, porrer og forskellige typer kål på hylderne i grøntsagsafdelingen, som Peder og Anne-Mette Poulsen har haft travlt med at gøre klar op til udvidelsen af Helsehusets sortiment.


Få tilsætningsstoffer

Økologiske og biodynamiske dyrkningsmetoder er langt fra de samme. I biodynamsk brug har man eksempelvis kun syv godkendte tilsætningsstoffer. Økologer må bruge helt op til 42 godkendte tilsætningsstoffer; mens der i konventionelle landbrug og gartnerier er mere end 350 forskellige tilsætningsstoffer, det er tilladt at bruge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce