cookie-og-privatlivspolitik
Den danske delegation sammen med børn og personale i den nystartede børnehave i Sakyna i Litauen. Det er John Povlsen og Kristina Rasmussen i forreste række nummer tre og fire fra venstre.

2

Billeder

Den danske delegation sammen med børn og personale i den nystartede børnehave i Sakyna i Litauen. Det er John Povlsen og Kristina Rasmussen i forreste række nummer tre og fire fra venstre.
Foto: Privat

Extra Posten

Oprettede børnehave i Litauen

Kristina Rasmussen fra Nakskov har sammen med den lokale Rotary klub skaffet en børnehave til sin fødeby Sakyna i Litauen.
14. juni 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Kristina Rasmussen der har frisørsalonen på Axeltorv kommer oprindeligt fra landsbyen Sakyna i Litauen og her bor hendes søskende stadig. Hun kommer derfor ind i mellem på besøg i fødebyen og her fik hun for et par år siden øje på et problem i byen.

- Der var ingen børnepasning i byen og derfor var der mange der flyttede fra byen og hen til de større byer og nogen helt til udlandet, landsbyen var derfor ved at blive affolket, forklarer hun.

Kristina Rasmussen ville gerne hjælpe med at oprette en børnehave, så børnene kunne blive passet, mens de voksne var på arbejde.

Hun gik i gang med stor energi og fik kontakt til John Povlsen hos Nakskov Rotary Klub. Han syntes Kristina Rasmussens ide var god. Han bad hende vente med at søge om penge mange steder og i stedet lave en projektbeskrivelse og et budget.

- Når Rotary går ind i et projekt, skal det være vores projekt, forklarer John Povlsen.

Det var Kristina Rasmussen helt med på, for det gjorde det meget nemmere for hende.

Efter nogle møder var der styr på projektet og der var også en lokal Rotary klub i en by i nærheden af Sakyna man kunne samarbejde med.

Så gik det hurtigt. Den litauiske stat sørgede for en base og så har pengene fra Rotary skaffet midler til hegn, møbler og legeplads. Det hele var ikke på plads med det samme, men 1. september 2018 åbnede børnehaven.

Nu er alt på plads og i forrige uge deltog Kristina Rasmussen og Povl Rasmussen sammen en dansk delegation i den officielle indvielse af børnehaven.

Både børn og voksne i Sakyna er meget taknemmelige for børnehaven, noget delegationen fik at mærke under besøget.

- Der blev klappet, da vi steg ud ad bussen, der var lavet velkomstskilt på dansk og alle var meget glade, fortæller John Povlsen.

Han understreger, at alle i den danske delegation selv har betalt for deres rejse og forplejning.

Kristina Rasmussen fik en ekstra tak. En fin træplakette med et relief af et træ, hvor hvert blad er navnet på et af børnehavebørnene og så står der tak til gudmor Kristina.

Kristina Rasmussen kom til Danmark som 18årig i praktik på en gård på Vestlolland. Siden fik hun mulighed for at opfylde sin ungdomsdrøm om at blive selvstændig frisør.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce