cookie-og-privatlivspolitik
Otto Paludan og Lars Hansen viser den 4,2 kilo tunge bog, som de fik i Eventyrernes Klub.
Otto Paludan og Lars Hansen viser den 4,2 kilo tunge bog, som de fik i Eventyrernes Klub.
Foto: Lr

Extra Posten

På besøg hos eventyrerne

Peter Freuchen Foreningen fra Nakskov var for nylig på besøg i Eventyrernes Klub.
19. april 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Det er ikke mange forundt at betræde lokalerne i Eventyrernes Klub uden at være medlem af den sagnomspundne forsamling.

Men det lykkedes i begyndelsen af april for 31 medlemmer af Peter Freuchen Foreningen fra Nakskov at blive budt på besøg hos eventyrerne, som har klublokaler i en baggård i Nyhavn.

De lollandske gæster blev naturligvis modtaget på smukkeste vis, og det kunne vel heller ikke være anderledes, når nu selveste Peter Freuchen Foreningen meldte sin ankomst. Den store Peter var nemlig den, der i sin tid stiftede Eventyrernes Klub tilbage i 1938. Her har globetrotter, bjergbestigere, ørkenvandrere, polareventyrere og andre berejste mænd (der findes en særlig klub for kvindlige eventyrere) siden med jævne mellemrum mødtes for at fortælle og lytte til historier, spise et overdådigt måltid mad og nyde "Enehøjes Dråber" - en snaps specielt og eksklusivt fremstillet til eventyrklubben.

Med sig hjem til Nakskov fik foreningen den 4,2 kilo tunge bog, "De eventyrlige - Jorden rundt på 80 år" - et jubilæumskrift for Eventyrernes Klub. Når museet, som Peter Freuchen Foreningen er i gang med at etablere, åbner, vil bogen indgå i samlingen sammen med andre klenodier med relation til den store Peter Freuchen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE