cookie-og-privatlivspolitik
I mere end 10 år har Otto Paludan bestyret Vestas styrehus og navigeret rundt i Nakskov Fjord. Nu er det andre danske farvande, som drager skipperen!
I mere end 10 år har Otto Paludan bestyret Vestas styrehus og navigeret rundt i Nakskov Fjord. Nu er det andre danske farvande, som drager skipperen!
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

Postbådens skipper går i land

I lørdags sluttede Postbådens sæson, og for skipper Otto Paludan var det den sidste sæson som postbådskipper.
02. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Det er et par år siden, at Otto Paludan satte sine to skibe, Gaia og postbåden Vesta, til salg. Ikke at det har hastet at få afhændet de to elskede fartøjer; men der er jo så mange andre oplevelser, som Otto og hans kære viv, Anne-Lise, har til gode.

Gaia kom på tyske hænder for omkring et år siden; men hvad Vesta angår, så er den lille postbåds fremtid endnu ikke ganske afklaret.

- Der er mange ting, som skal falde på plads; men jeg kan love én ting, og det er, at der kommer en ny skipper på postbåden, slår Otto Paludan fast.


Danske farvande kalder

Når det gælder Otto og Anne-Lises fremtid, ser den anderledes håndfast ud:

- Vi skal ud og sejle i vores nye skib Theia, som er en trawler yacht. Vi skal rundt og besøge de danske øer og sejle i de danske farvande uden for Nakskov Fjord, griner Otto og fortsætter:

- Vi skal også ud og køre i vores camper - ved Den botniske Bugt og rundt i Danmark og Norge. Og så glæder vi os bare til at opleve alt det, der sker om sommeren, hvor vi jo i mange år har været hængt op på postbåden, Anne-Lise derhjemme på kontoret og mig i Vestas styrehus i fast rutefart på Nakskov Fjord.


Også skrivebordet kalder

- Måske er der også et par bøger, jeg skal have skrevet, funderer Otto Paludan.

Her tænker han naturligvis på Peter Freuchen, som han har været fascineret af, siden han som knægt læste Freuchens spændende fortællinger. Men også en bog med alle de fantastiske historier, som Nakskov Fjord rummer, kunne den snart afmønstrede skipper godt finde på at forfatte.


Frynset flag

Selvom det er mange år siden, at postbåden har leveret post til fjordens øer, har båden stadig ret til at sejle under kongeligt splitflag.

Det nuværende flag er dog noget sølle at se til. Ja, et splitflag kan man næsten ikke kalde det længere. De to splitter er nærmest trevlet væk. Og Otto er ikke sikker på, om Post Nord kan overtales til at levere et nyt flag.

Selvom postbådens sæson sluttede med udgangen af august, vil man stadig kunne se den gamle skipper om bord på Vesta:

- Jeg sejler chartrede ture året ud; men fra 2020 er det absolut slut, bedyrer Otto Paludan.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her