cookie-og-privatlivspolitik
- Vi ønsker at bruge lægernes sparsomme tid bedst muligt, efter patienternes individuelle behov, siger udvalgsformand Tina Boel.
- Vi ønsker at bruge lægernes sparsomme tid bedst muligt, efter patienternes individuelle behov, siger udvalgsformand Tina Boel.
Foto: pr

Extra Posten

Psykiatrien vil tilbyde videomøder

Patienter i Psykiatrien i Region Sjælland skal have tilbud om at møde lægen via video. De første, der får tilbuddet, er patienter på Lolland-Falster.
10. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

- Vi udvider tilbuddene til patienterne i den ambulante psykiatri, så de også kan vælge videokonsultationer. Videokonsultationerne bliver et frivilligt alternativt til en almindelig fysisk konsultation med lægen, siger udvalgsformand Tina Boel, Udvalg for Social og Psykiatri i Region Sjælland.

- For mange patienter vil det være tryggere og nemmere at møde lægen via computeren eller mobiltelefonen fremfor at skulle afsted hjemmefra, siger Tina Boel.


Nytænkning i psykiatrien

Videokonsultationerne er en del af en model for nytænkning af den ambulante behandling i voksenpsykiatrien, som netop er vedtaget af Regionsrådets Udvalg for Social og Psykiatri. 

- Vi har fundet en model, hvor vi sikrer, at patienterne får en god, hurtig og tryg behandling, selv om vi mangler speciallæger i psykiatrien, fortæller udvalgsformand Tina Boel.

- Vi bevarer alle de nuværende lokale behandlingstilbud, som Psykiatrien har i mange byer rundt omkring i hele Region Sjælland. Det sikrer, at patienterne har et nært behandlingstilbud, og det har været vigtigt for os. Her møder patienterne det personale, de kender - som sygeplejersker, psykologer, sosu-assistenter og fysio- og ergoterapeuter.

Der etableres større lægefaglige miljøer i distriktspsykiatrierne i Vordingborg, Næstved, Slagelse, Holbæk, Roskilde og Køge. Målet er at styrke den faglige kvalitet og rekrutteringen af læger. Herfra vil lægerne tage på patientbesøg i de øvrige distriktspsykiatrier eller møde patienterne via video. 

- Vi sørger for, at lægen kommer ud til patienterne i distriktspsykiatrien, når der er behov for det. Det er ikke patienterne, der skal rejse længere for at komme til lægen, fastslår Tina Boel.


Kommuner inddrages

Samtidigt fortsætter arbejdet med at styrke det lokale samarbejde med kommunerne om borgere, der er ramt af psykisk sygdom.

Det nye tilbud til patienterne er et af elementerne i en nytænkning af den ambulante psykiatri, som blev besluttet af Udvalget for Social og Psykiatri i dag.

Modellen betyder også, at Region Sjælland bevarer den Psykiatriske Klinik sammen med Distriktspsykiatrien i Maribo.

Lolland-Falster bliver det første sted, hvor patienter får mulighed for at vælge videokonsultationer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her