cookie-og-privatlivspolitik
Fødevaremarkedet på Axeltorv har udviklet sig til at blive noget af en publikumsmagnet.

2

Billeder

Fødevaremarkedet på Axeltorv har udviklet sig til at blive noget af en publikumsmagnet.
Foto: privat

Extra Posten

Sæsonens første foodmarket

Lørdag 1. juni er der marked med lokale fødevarer på Axeltorv i Nakskov.
30. maj 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Så er det snart sæson for at gå på markedet og købe lækre, lokale råvarer. Lørdag 1. juni klokken 10 åbner nemlig årets første foodmarket på Axeltorv i Nakskov.

Katrine Hartmann, som er tovholder for foodmarket, glæder sig til at tage hul på sæsonen og til at indvie de otte nye telte, som Nakskov Handel & Erhverv har investeret i, så de lokale fødevareproducenter kan stå godt og fint og i læ for eventuelle rengdråber og kastevinde.


Tredje sæson

Første foodmarket blev afholdt i oktober 2017, så det er trejde sæson, man nu tager hul på. Og interessen for at have en stand på lørdagsmarkedet er steget for hver sæson, ligesom kunderne også i stigende grad har fået øjnene op for det hyggelige lørdagsmarked på byens centrale torv.

På årets første foodmarket på lørdag har 15 lokale fødevareproducenter meldt deres ankomst - og der kommer muligvis flere til, mener Katrine Hartmann.

Ny på fødevaremarkedet er Pasta Principato fra Fejø, som både vil lave pastaretter, der kan spises på stedet, og sælge produkter, kunderne kan tage med hjem.

Af "gamle kendinge" kan nævnes Røgeriet fra Den gamle Digegård, Hoby Kartofler, Alsø Gårdbutik, Slagter Friis og Østergaard Vinmageri.

Under markedet vil der være musik leveret af lokale musikere, og Juels Bryg og Bryghuset Riis vil stå for salg af drikkevarer.


Godt udstillingsvindue

En af de lokale fødevareproducenter, som har været med på foodmarket siden starten, er Mark Pabst fra Pabst Bakery i Maribo.

- Det er en god måde at sætte fokus på fødevarer, så folk kan blive bekendt med, hvad kvalitet er. Som deltager på fødevaremarkedet skaber jeg fokus på det gode brød, og det er en god måde for mig at eksponere min forretning på, hvor vi jo bager kvalitetsbrød af mel, som er dyrket af en lokal landmand og som vi selv maler, siger Mark Pabst.

Der er foodmarket på Axeltorv den første lørdag i måneden frem til og med oktober.

Markedet med de lokale fødevarer har åbent fra klokken 10 til 13.30.

Lolland Kommunes Pulje til Vækstfremmende Initiativer støtter fødevaremarkedet på Axeltorv med 49.000 kroner.

Hvis du er interesseret i at få en bod på foodmarket, kan du melde dig til på foodmarketnakskov@gmail.comKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her