cookie-og-privatlivspolitik
Oplev Fortnite-universet, når unge e-gamere spiller under aftenåbent i Nakskov onsdag før påske.
Oplev Fortnite-universet, når unge e-gamere spiller under aftenåbent i Nakskov onsdag før påske.
Foto: Lena Behrent

Extra Posten

Se unge gamere spille Fortnite

Til aftenåbent bliver der spillet Fortnite i flere af Nakskovs butikker.
15. april 2019 kl. 14:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

På onsdag 17. april vil der fra klokken 17-20 sidde gamere i nogle af byens butikker. Den første aftenåbent i Nakskov i år har e-sport og e-handel som tema.

Karina Lohse, der sidder med i Nakskov Handel & Erhvervs aktivitetsudvalg, fik ideen fra sine egne drenge, der begge går meget op i at spille Fortnite.


Kig nærmere på Fortnite

Spillet er blevet skældt meget ud i medierne, og Karina Lohse vil gerne være med til at afmystificere Fortnite-spillet.

Det håber hun kommer til at ske, når adskillige unge gamere tilslutter deres computer eller playstation i byens butikker.

- Det giver forældre og bedsteforældre en mulighed for at kigge de unge spillere over skulderen og se, hvad det er, de går så meget op i, når de spiller Fortnite. Og så trækker det måske de unge ind i nogen butikker, de ellers ikke ville komme i, fortæller Karina Lohse.


Fortnite ude i byen

Normalt når de unge gamere spiller Fortnite, foregår det hjemme på deres værelser og modstanderen kan være hvemsomhelst nærmest i hele verden. Når der er aftenåbent i Nakskov, kan de, hvis de løfter øjnene fra deres skærm, kigge modstanderen i øjnene.

- De ved ikke, hvor de kommer til at sidde, det får de først at vide på dagen, hvor jeg fordeler dem ud i de forskellige butikker, forklarer Karina Lohse. Så hvis der er forældre og bedsteforældre, der vil se deres poder spille, må de på jagt i Nakskovs butikker.


10 computere

Til spillepladserne i butikkerne skal gamerne selv medbringe deres spilleudstyr. Derudover bliver der stillet 10 computere i lokalerne, hvor Ullas Topline lå. Pladserne er for de spillere, der har tilmeldt sig på forhånd.

Find de unge gamere i disse butikker: Byens Ure & Guld, Boxen Axeltorv, Jack & Jones, Kop & Kande, Only, Intersport, Lohse og Expert.


Gamere får forplejning

Selvom de unge er rykket ud fra deres værelser, kommer de ikke til at mangle forplejning under spillet.

SuperBrugsen har sponsoreret chips og sodavand. Molsbolcher sørger for bolcher, og der er masser af gevinster til vinderne sponsoreret af byens butikker.


Gamere i butikkerne

- Vi vil gerne have de unge ind over dørtærsklen, vise dem, at de kan købe det samme i de lokale butikker, som de kan i de store byer og på nettet, forklarer Karina LohseKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her