cookie-og-privatlivspolitik
Beplantningen i bedene på Hestehovedet er nu på plads.
Beplantningen i bedene på Hestehovedet er nu på plads.
Foto: Privat

Extra Posten

Skæve træer ved fjorden

Malurt og hvidtjørn har genvundet deres naturlige plads i beplantningen på Hestehovedet.
24. december 2019 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Landskabsarkitekten, som har stået for beplantningsprojektet på Hestehovedet, foreskrev en beplantning af træer og urter i bedene, som naturligt findes ved Nakskov Fjords strandkyst.

Det vil blandt andet sige hvidtjørn og malurt.

- I stedet for at købe jord fra et depot på Sjælland og planter fra en planteskole, som ikke rigtigt passede ind i det naturlige miljø på Hestehovedet, lagde vi et stort stykke arbejde i at få den rigtige jordblanding med lokalt sand og grus og tang og muld til planterne, som alle skulle kunne gro naturligt i miljøet på Hestehovedet, fortæller parkforvalter Helle Kjørup Nielsen fra Park og Vej.

Da jordforholdene var i orden, gik kommunens gartnere assisteret af naturvejlederen på opdagelse omkring Nakskov Fjord for at finde lige nøjafgtigt de planter, som skulle plantes i bedene ved p-pladsen foran Restaurant Fjorden.

Det har resulteret i, at der nu er plantet 11 tjørnetræer. Ikke fine og lige "planteskole-planter", men derimod træer i tre forskellige størrelser og af den mest vinde og skæve art, som planteskolen kunne levere.

Omkring træerne er der sat malurt. De bliver omkring en meter høje til sommer, så de kommer til at fylde godt op i de naturligt beplantede bede.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her