cookie-og-privatlivspolitik
Sognepræst Susanne Oxholm Bay Jacobsen (tv) og graver Karina Langhoff i skovkirken, hvor al "inventar" er fremstillet af den hårde og vejrbestandige træsort  tuja.
Sognepræst Susanne Oxholm Bay Jacobsen (tv) og graver Karina Langhoff i skovkirken, hvor al "inventar" er fremstillet af den hårde og vejrbestandige træsort tuja.
Foto: Lr

Extra Posten

Skovkirken i Karlelundeskoven

Torsdag 9. maj klokken 17 indvier biskop Marianne Gaarden den nye skovkirke i Karlelunden ved Løjtofte.
09. maj 2019 kl. 08:00

Annonce

Nordpå ad Nakskovvej på vej mod Horslunde drejer man til venstre ad den lille vej Karlelunden - et par stenkast før Toftevejen, som går gennem selve Løjtofte. Man fortsætter et par hundrede meter ad denne lille, smalle vej og kommer så til en skovbevoksning, hvor et smukt træskilt med indskriften "Skovkirke" fortæller, at man er på rette vej. Ja, faktisk er der herfra kun et par hundrede meter ad en snoet og flisbelagt sti under trækronerne, før man kommer til lysningen, hvor Vestlollands nye skovkirke åbenbarer sig.


Ro under trækroner

Egentlig var det Susanne Bay Oxholm Jacobsens forgænger som sognepræst i de nordvestlollandske sogne, som først fik ideen til en skovkirke, et kirkerum, hvor man kunne holde gudstjenester og ceremonier ganske som under hvælvinger i en almindelig kirke, og som også kunne indgå i pilgrimsruten på Vestlolland.

I længere tid har menighedsrådet arbejdet videre på at realisere drømmen, som ikke mindst gennem graver Karina Langhoffs ihærdige arbejde er blevet til virkelighed. Først skulle der ryddes en lysning i den 1,6 hektar store skov. Og mens elever på Produktionsskolen i Nakskov havde travt med at fremstille skovkirkens inventar af tujatræ, blev brombærkrat og en del grantræer fjernet ude i Karlelundeskoven.

I dag breder kiirkerummet sig under to rækker af forholdsvis unge egetræer, hvorunder skovkirkens (foreløbig) seks bænke, alter og kors allerede inden selve indvielsen emmer af ophøjet, dyb og stille ro.


Til gavn for alle

- Jesus forkyndte også i naturen, så det er ikke noget nyt at foretage kirkelige handlinger under åben himmel, ler Susanne, som sammen med Karina håber, at skovkirken med tiden vil blive brugt af hele provstiet til skovbegravelser, skovvielser, skovdåb, skovhøjmesser...


Indvielse

Men først skal skovkirken indvies. Det sker 9. maj ved biskop Marianne Gaarden. Sang og fløjtespil leveres af Jeppe Nissen og Verner Nicolet, og efter indvielsen inviterer menighedsrådet på en bid mad og et glas vin eller vand.

Første "almindelige" kirkehandling i skovkirken kommer til at foregå søndag 21. juli, hvor Susanne Oxholm holder højmesse under trækronerne i Karlelundeskoven.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce