cookie-og-privatlivspolitik
Gamle briller kan gøre en synlig forskel i Nepal.
Gamle briller kan gøre en synlig forskel i Nepal.
Foto: Privat

Extra Posten

Smid ikke gamle briller ud

Stegmann Optik indsamler gamle briller for at tage dem med til Nepal.
31. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Ligger dine aflagte briller bare i skuffen og samler støv, kan du nu i stedet glæde andre ved at indlevere dem hos den lokale optiker Stegmann Optik, som herefter tager dem med til Nepal. Sammen med organisationen Syn for Sagen samler Stegmann Optik nemlig briller ind til svagtseende i Nepal, som ikke selv har mulighed for at købe nye briller.

- I et land som Danmark, hvor man bare kan gå til sin lokale optiker med sine synsproblemer, er det svært at forestille sig, hvor stort et handicap et dårligt syn er i lande som Nepal, siger Knud Erik Stegmann.

Han forklarer, at de indsamlede briller naturligvis bliver sorteret, opmålt og testet, inden de bliver sendt til Nepal - og når brillerne når frem, hjælper Knud Erik Stegmann selv til med at tilpasse dem til deres nye ejermænd. Derfor tager butikken også med glæde imod alle slags briller og solbriller med styrke.

- Både børn, kvinder og mænd, langsynede og nærsynede og folk med bygningsfejl har akut brug for briller i fx Nepal. Alle slags briller kan bruges, så længe stel og glas er intakte, uanset stil, styrke eller år på bagen. Vi håber meget, at rigtig mange vil kigge skufferne igennem for aflagte briller, siger Stegmann.

Kig ind i Søndergade 6 frem til 31. december, hvor indsamlingen slutter.

Vi håber meget, at rigtig mange vil kigge skufferne igennem for aflagte briller, der måske ikke passer længere - hverken til syn eller stil - for de vil helt sikkert vække stor glæde og begejstring hos en ny ejer, som har stærkt brug for dem, siger Knud Erik Stegmann.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce