cookie-og-privatlivspolitik
Tidligere håndboldlandsholdsspiller Anne Dorthe Tanderup holder foredrag i Horslunde 13. og 14. august.
Tidligere håndboldlandsholdsspiller Anne Dorthe Tanderup holder foredrag i Horslunde 13. og 14. august.
Foto: BONNERUP CLAUS

Extra Posten

Spændende foredrag om sundhed

Kostvejleder og coach Anne Dorthe Tanderup og sygeplejerske og coach Hanne Wibholm besøger Kulturhuset ved Ravnsborghallen, Pederstrupvej 22 i Horslunde for at holde foredrag 13. og 14 august - begge aftener klokken 19-21.30.
08. august 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Foredraget 13. august henvender sig primært til folk med kroniske smerter. Titlen er "Kan man virkelig spise sig fri for medicin og kroniske smerter?"

Svaret lyder: Ja, det kan man stort set ved at vælge den rigtige kost, nemlig antiinflammatorisk kost. Grundlæggende handler det om at spise de helt rigtige råvarer i den helt rigtige sammensætning og mængde. Det vil sige masser af fed fisk, nødder, bær, oliven, kål, rodfrugter og flere andre kraftfulde sager, der tilsammen danner den perfekte antiinflammatoriske sammensætning, der hjælper dig med at holde blodsukker, muskler, sener, led og immunforsvaret i topform.

Så hvordan får vi overskuddet og velværen tilbage? Det vil tidligere professionelle håndboldspiller, kostvejleder og coach Anne Dorthe Tanderup komme ind på i sit fantastiske foredrag, hvor du vil få konkrete redskaber til, hvad du skal spise for at få mere energi, overskud og velvære i hverdagen både på jobbet og derhjemme, og hvordan man med målrettet indsats kan komme af med kroniske smerter og undgå skader.


Optimer din præstation

Onsdag 14. august er foredraget for alle - dog med hovedvægt på sportsfolk.

Vidste du, at skadesforebyggelse, energiniveau og toppræstationer hænger nøje sammen med den rette kost og ernæring?

Et hårdt træningspas skaber en naturlig akut inflammation i kroppen, som er kortvarig og nødvendig for at forbedre din fysiske styrke, din ydeevne og dit immunsystem.

På den anden side kan en kronisk eller langvarig inflammation være dårlig for både din præstation og dit immunsystem. Kronisk inflammation opstår, når det der har forårsaget den akutte immunrespons ikke forsvinder (hos atleter som oftest: regelmæssig træning, forkert diæt og for lidt søvn).

Uden tilstrækkelig hvile og ordentlig ernæring kan regelmæssig træning derfor resultere i kronisk inflammation manifesteret ved bl.a. overtræning, forskellige kroniske skader, tab af muskelfunktion og nedsat immunforsvar.

Foredragene er et samarbejde mellem Ravnsborg Motions Center og Vestlolland Triatlonklub samt tidligere landsholdsspiller i håndbold, kostvejleder og coach Anne Dorthe Tanderup og sygeplejerske, coach Hanne Wibholm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her