cookie-og-privatlivspolitik
Lene Madsen (til venstre) og Liselotte Bång er gået sammen om at starte "Spisestedet" på Østre Boulevard.
Lene Madsen (til venstre) og Liselotte Bång er gået sammen om at starte "Spisestedet" på Østre Boulevard.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Spisested med kød fra egne køer

Liselotte Bång og Lene Madsen har åbnet nyt madsted i det gamle slagteriudsalg på Østre Boulevard.




13. november 2019 kl. 06:01 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Liselotte Bång har sammen med Lene Madsen som flere vil kende fra værtshuset Arken, netop åbnet "Spisestedet" i det gamle slagteriudsalg på Østre Boulevard.

- Vi fik sammen den ide, at der manglede et sted, hvor man kan få almindelig god gammeldags mad, fortæller Lene Madsen.

De to kvinder kender hinanden gennem deres børn. Liselotte Bångs datter var bidt af heste, så hun red på en af Lene Madsens heste.

Den gode gammeldags mad, de vil servere pPå Spisestedet, tilbydes som dagens ret for 30 kroner. Forskelligt fra dag til dag, men kan for eksempel være ossobucco med kartoffelmos, kogt oksebryst med peberrodssovs eller en hakkebøf.

Noget af tanken bag Spisestedet er også at lave kød om til mad.

Oksekødet der bruges til Spisestedets mad, kommer nemlig fra kreaturer, der går på engen ved Vesterborg. Køer Lene Madsen selv er med til at passe, dog kun mens de er kalve.

- Når de begynder at være større, så er det ikke mig, der passer dem længere, så kommer de for tæt på, og så kan jeg ikke spise dem, smiler hun.

Det er ikke kun okseretter, som vil blive solgt som dagens ret. Ind imellem vil der også være flæskesteg og kylling.

- Kødet skal helst komme fra samme slagteri, hvor vi får slagtet vores køer, forklarer Lene Madsen.

Hvis man har børnene med ud at spise og de ikke er så meget for de tradidtionelle retter, kan i stedet få sig en burger med bøf lavet af rigtig oksefars.

Ellers satser butikken meget på smørrebrød og sandwich. Man kan vælge at tage maden med sig eller spise den på stedet med en sodavand eller en kop kaffe.

Til kaffen kan man også få et stykke kage.

- Hvis man vil have en øl til sin mad, kan man tage maden med hen på Arken og spise den der, forklarer Lene Madsen.

Hun har egentlig nok at lave på værtshuset og med sine dyr. Derfor er det meningen at det er Liselotte Bång, der efterhånden skal overtage den daglige drift af Spisestedet.

Hun skal dog lige færdiggøre sin uddannelse som som servicesassistent, hvor hun har praktikplads på Sukkerfabrikken og går i skole i Nykøbing.

Den afslutter hun 17. juli.

Udover de to ejere er der også tre-fire ansatte, dels som flexjobbere og dels som deltidsansatte.

Indtil videre vil Spisestedet ikke holde åbent i weekender, men det kan være der kommer det, hvis der bliver efterspørgsel efter det.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce