cookie-og-privatlivspolitik
Igen i år bliver der cupcake-værksted. I år i det tomme butikslokale på Søndergade 32.
Igen i år bliver der cupcake-værksted. I år i det tomme butikslokale på Søndergade 32.
Foto: Jan Knudsen

Extra Posten

Sukkersjov i kartoffelferien

For første gang nogensinde afholdes Nakskov Sukkerfestival. Det sker i uge 42 i skolebørnenes efterårsferie.
11. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Selvom Nakskov Sukkerfestival afholdes i børnenes efterårsferie, er der langt fra tale om en "børnefestival".

Der er ganske vist masser af aktiviteter for børn, men der er lige så mange spændede ting på festivalprogrammet for voksne.


Cupcakes og Andrea fra bagedysten

Kast dig eksempelvis ud i at bage dit eget mesterstykke af en kage og tilmeld den i en kagekonkurrence, hvor Andrea Søllested fra Den store Bagedyst er dommer. Både børn og voksne kan deltage i konkurrencen, som foregår fredag 18. oktober klokken 10-18 i det tomme butikslokale på Søndergade 32.

Samme sted er der om formiddagen cupcake-workshop, hvor alle børn kan pynte cupcakes med icing, krymmel, glasur og hvad der ellers hører til i en velassorteret kageworkshop.


Hør om roepolakkerne

På Nakskov Bibliotek står hele ugen i Sukkerfestivalens tegn. Her vil i ugens løb være en lille "afdeling" af polakkasserne-museet, hvor Torsten Elsvor vil fortælle om "Roepolakkerne og det hvide Guld". Det er mandag 14. oktober klokken 10.30

Der vil også være film, som fortæller om polakkerne og deres liv i sukkerroerne.

Om fredagen kan man være med til at fremstille julepynt af sukkerroer. Det er mellem klokken 10 og 12 - på biblioteket.


Åbne museer

Ugen igennem har Nakskovs museer åbent i anledning af Sukkerfestivalen.

Det drejer sig om Danmarks Sukkermuseum på Løjtoftevej 22. Den gamle Smedje i Tilegade 21. Skibs- og Søfarstmuset på Havnegade 2.

Der vil også være rundvisninger i Den Katolske kirke ved Lise Simon, og på Sukkerfabrikken i Nakskov er der også mulighed for at deltage i rundvisninger. Her skal man melde sig til i forvejen på Turistbureauet.


Teater

Nakskov Amatørscene opfører meget apropos forestillingen "Karius og Baktus". Det er onsdag 16. oktober klokken 14 på Axeltorv.

For de mindste er der teater på biblioteket torsdag 17. oktober klokken 10.30. Det er Den lille Verdens Tater, som opfører "Kom ind i min nat".

Se det detaljerede program over hele ugens forløb af Nakskov Sukkerfestival på bagsiden af avisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her