cookie-og-privatlivspolitik
Dennis Staal Lam i baggrunden og Martin Rommel åbner café Surt & Sødt på Klokketorvet 30. august.
Dennis Staal Lam i baggrunden og Martin Rommel åbner café Surt & Sødt på Klokketorvet 30. august.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Surt og sødt ved klokketårnet

To kokke åbner cafe i det tidligere Claus og Kristinas




19. august 2019 kl. 09:41 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Der er travlt i caféen på Søndergade ved klokketårnet for tiden.

De to kokke Dennis Staal Lam og Martin Rommel er i gang med at sætte lokalerne i stand, så den nye Café Surt & Sødt kan blive klar til åbning fredag 30. august.

Den tidligere café Claus og Kristinas får en helt ny indretning. Den store bar er væk, køkkenet bliver delt i to, væggene males og der sættes store skiferfliser op på det nederste af væggen.

- Den store bar tog alt for meget lys, forklarer Martin Rommel.

Egentlig ville han og Dennis Staal Lam have lavet et helt åbent køkken, men så kom der til at mangle hyldeplads.

Kokkene er i stedet endt med at dele køkkenet op i to. De kolde ting vil blive tilberedt i restauranten lige udenfor køkkenet, de varme ting ude i køkkenet.

De to nye ejere har indtil for meget nylig været kokke hos Tempus i Maribo.

- Jeg har tidligere været interesseret i lokalet og Dennis og jeg har ind imellem talt om at begynde for os selv, fortæller Martin Rommel.

Og da Tempus lavede sit koncept om, blev de to kokke enige om, at så var det nu.

I begyndelsen vil caféen holde åbent man-torsdage fra klokken 10-17 og fredag-lørdag fra klokken 10 og så længe butikkerne har åbent.

- Vi regner med, at udvide åbningstiden til klokken 21 på fredage og lørdage, fortæller Dennis Staal Lam.

Menuen kommer til at bestå af kendte retter med et twist. For eksempel burger, pariserbøf og lignende.

- Vi bytter måske om på, hvad der traditionelt er varmt og koldt tilbehør, forklarer Martin Rommel.

De to kokke vil selv fremstille diverse tilbehør som syltede og fermenterede ting, der bliver en væsentlig del af anretningerne.

Stedet har stadig ikke nogen spiritusbevilling, så indtil videre har de nye ejere besluttet sig for at gøre en dyd ud af nødvendigheden.

- Vi har fundet 10 forskellige alkoholfrie øl, flere forskellige vine og også både rom og gin uden mere alkohol end 2,6 procent, fortæller Martin Rommel.

Der er dog sendt en ansøgning afsted til myndighederne, og de to kokke håber, at spiritusbevilligen kommer i hus, når det bliver tid til julefrokoster.

Til den tid regner de også med, at der vil være indrettet toiletter indenfor, deriblandt et handicaptoilet.

Café Surt & Sødt åbner fredag 30. august men holder åbningsreception allerede torsdag 29. klokken 15-18.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce