cookie-og-privatlivspolitik
Katrine øver sig mange timer om dagen op til konkurrencen, hvor hun kæmper mod unge bagerelever fra syv andre lande.
Katrine øver sig mange timer om dagen op til konkurrencen, hvor hun kæmper mod unge bagerelever fra syv andre lande.
Foto: privat

Extra Posten

Til den store bagedyst i Frankrig

Katrine fra Nakskov er den ene af kun to danske bagerelever, der deltager i international konkurrence i Lyon sidst i januar.
14. januar 2019 kl. 10:55 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

18-årige Katrine Bergmansen fra Nakskov elsker at bage. Det har hun altid gjort, og lige for tiden får hun virkelig sin lyst styret. Faktisk fylder gærdej, wienerbrødsbagning, æltning og andet, som foregår i et bageri, pt hele hendes tilværelse. Katrine er nemlig ved at forberede sig til en international konkurrence for unge bagere, som foregår de sidste dage i januar i den franske storby Lyon.

Katrine, som er i lære hos Byens Bager på Løjtoftevej i Nakskov, har sat alt ind på konkurrencen, siden hun blev spurgt, om hun ville deltage - som den ene af kun to danske, unge bagere - da hendes talent blev spottet under et skoleophold på Bager- og Konditorfagskolen i Ringsted.


Bager i døgndrift

Lige for tiden arbejder Katrine nærmest i døgndrift:

Klokken 2.30 møder hun ind i bageriet på Løjtoftevej, hvor hun har "fyraften" klokken 10. Derefter er det videre til Ringsted, hvor hun træner i bagerværkstedet seks timer om dagen.

- Heldigvis har jeg bil, siger Katrine, som i Ringsted træner sammen med Tobias, der også deltager i konkurrencen i Lyon. De to danner et team, og en del af øvelsen er at kunne arbejde godt sammen - også under pres.


Konkurrenter fra hele verden

Når Katrine og Tobias skal bage i Lyon, er de oppe mod unge bagere fra syv andre lande, nemlig Sverige, Tyskland, Kina, Taiwan, Schweiz, Brasilien og Frankrig.

De internationale teams skal dyste i forskellige discipliner, fx wienerbrød, morgenbrød og sød gærdej. En særlig kategori er "blikfang", hvor de unge fremstiller et kunstværk i dej, som ikke skal spises men derimod skal være en fryd for øjet.


På rette hylde

Katrine håber naturligvis, at hun vinder i Lyon. Men uanset resultatet kan hun bruge erfaringerne fremover i sit liv, hvor hun gerne vil supplere sin læretid som bager hos Byens Bager i Nakskov med en konditoruddannelse.

- Det vil give mig noget med i bagagen, så jeg er godt rustet, når jeg en dag forhåbentligt kan åbne mit eget sted, siger Katrine.

For at få tid til at forberede sig og deltage i konkurrencen har hun taget ferie. På turen til Lyon får hun i øvrigt selskab af sine forældre, som, hvis alt går vel, får lejlighed til at lykønske deres utroligt flittige og dedikerede bagertalent af en datter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce