cookie-og-privatlivspolitik
Arkivleder på Rudbjerg lokalhistoriske arkiv Britt Walbum sammen med Ib Walbum der kan fejrer 40års jubilæum sammen med arkivet.
Arkivleder på Rudbjerg lokalhistoriske arkiv Britt Walbum sammen med Ib Walbum der kan fejrer 40års jubilæum sammen med arkivet.
Foto: Claus Hansen

Extra Posten

To gange 40 år

Ikke bare Rudbjerg lokalhistoriske arkiv men også en af de frivillige kan fejre 40års-jubilæum 16. november.
12. november 2019 kl. 06:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

I løbet af året 1979 var der en hel del lokalhistoriske arkiver rundt omkring i Danmark der slog dørene op. Ikke mindst her på Lolland-Falster.

Dette var også tilfældet for Rudbjerg lokalhistoriske Arkiv.

16. november 1979 havde en lille flok frivillige medarbejdere fået sat et par lokaler, i det nedlagte alderdomshjem i Dannemare, i stand, og kunne åbne for offentligheden.

En af de frivillige, der var med dengang og har været med i alle 40 år er Ib Walbum.

Derfor er det to gange 40års jubilæum Rudbjerg lokalhistoriske arkiv inviterer til lørdag 16. november klokken 13.

Lokalerne i Dannemare blev hurtigt for små og arkivet flyttede til det nedlagte alderdomshjem i Kappel, hvor man efterhånden også fik rådighed over hele førstesalen.

Efter en årrække blev huset så dårligt, at man igen var nødt til at flytte arkivet, for ikke arkivalierne skulle tage skade. Dem nye adresse blev en villa på Rudbjergvej 19. Men efter kun fem år her, måtte man atter pakke sammen og flytte.

Den sidste flytning gik til lokalerne i sidebygningen på Rudbjerghallen, hvor arkivet befinder sig i dag.

I anledning af 40års jubilæet har arkivets medarbejdere lavet en lille udstilling, som fortæller arkivets historie i korte træk.

Der bliver desuden præsenteret et helt nyt hæfte, hvor skarpretteren Jens Carl Theodor Sejstrup fortæller om sig selv og sit arbejde som Danmarks riges skarpretter.

Til det åbne hus holder næstformand for Kultur- og Fritid i Lolland kommune Leif Utermöhl åbningstalen, derefter bydes der på lidt at spise og drikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her