cookie-og-privatlivspolitik
Der er plads til cirka 110 deltage ved årets Torskefestival i Nakskov havn.
Der er plads til cirka 110 deltage ved årets Torskefestival i Nakskov havn.
Foto: privat

Extra Posten

Traditionsrig torskekonkurrence

Nakskov Sportsfiskerforening har pudset de gamle sølvpokaler og er for 67. gang ved at gøre klar til Nakskov Torskefestival.
18. juli 2018 kl. 09:24 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Nakskov Torskefestival kan bryste sig med at være Danmarks største og ældste torskekonkurrence. Nakskov Sportsfiskerforening har afholdt konkurrencen siden 1952, og i år skal der trækkes torsk i land søndag 19. august. Der er plads til ca.110 deltagere, som fordeles på de ca. 10 skibe, foreningen har hyret ind til at sejle under festivalen.

På nuværende tidspunkt har Nakskov Sportsfiskerforening godt 60 præmier på højkant, fordelt på omkring 26 præmielaceringer samt de tre flotte og historiske gamle vandrepokaler med tilhørende følgepokaler til ejendom for de tre vindere. Igen i år er der et graveret bådemblem til skipperen på det skib, hvor vindertorsken bliver fanget, og selvfølgelig er den traditionsrige lagkage for fangsten af den mest sjældne fisk, der hvert år trækker smilet frem hos de fleste kageelskere, også kommet på plads.

Som noget nyt har foreningen lånt havnens gamle værksteder, hvor registrering, indvejning og præmieuddeling vil foregå. Her vil foreningen også sælge kaffe, morgenbrød, øl, og vand - og om eftermiddagen lækkerier fra grillen.

Programmer til Nakskov Torskefestival 2018 med tilhørerne pokal- og præmieliste samt tilmeldingsblanket kan afhentes på Nakskov Turistkontor, hos Byens Ure & Guld samt hos Mertz Jagt og Fritid. Festivalsprogrammet kan ligeledes ses på foreningens hjemmeside www.nsf-nakskov.dk, hvor man også kan bestille programmet og få det tilsendt via mail eller pr. post.

Nakskov Sportsfiskerforening meddeler, at man ikke bør vente for længe med at tilmelde sig, da der plejer at være rift om pladserne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce