cookie-og-privatlivspolitik
Helle Kjørup viser her projektet, som hun skorede et 12-tal for på Københavns Universitet.
Helle Kjørup viser her projektet, som hun skorede et 12-tal for på Københavns Universitet.
Foto: Lr

Extra Posten

Træer er ikke blot træer

Park og Vejs jordbrugsteknolog, Helle Kjørup, brugte efteruddannelsesforløb til at optimere konkret projekt om at udskifte vejtræer i Holebys hovedgade.
06. juni 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Helle Kjørup er nærmest blevet Lolland Kommunes træ-ekspert, siden hun for nylig gennemførte et diplomforløb ved Københavns Universitet og indkasserede et 12-tal for sin eksamensopgave.

Helle brugte et konkret eksempel, nemlig et projekt med at udskifte vejtræer på hovedgaden i Holeby, som genstand for sin opgave.

Hun undersøgte og analyserede relevante muligheder for det konkrete projekt - ud fra den nye viden, hun tilegnede sig under sit efteruddannelsesforløb.


Vejtræer i Holeby

- Når man planter træer, som fx langs Holebys 1,5 km lange hovedgade, er der tale om en investering på måske flere hundrede år. Derfor er det vigtigt at tage et valg, som både virker i nutiden og i fremtiden. Træerne skal fx kunne få vand under de omstændighder, de vokser under. Så det er vigtgt at finde de rigtige træer, som tilfredsstiller de æstetiske og praktiske krav, som borgerne stiller, forklarer Hele og fortsætter:

- Der er mange ting, som spiller ind - både praktisk og økonomisk. Når vi sætter en prik på en tegning, som betyder et træ, er der faktisk tale om en investering på 100.000 kroner.

.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her