cookie-og-privatlivspolitik
Peter Andersen (th) og hans medarbejder Goran Bilali foran et par af de renoverede facader i Vejlegade.

3

Billeder

Peter Andersen (th) og hans medarbejder Goran Bilali foran et par af de renoverede facader i Vejlegade.
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

Vejlegade er under forskønnelse

Entreprenør Peter Andersen har opkøbt en række ejendomme i Vejlegade og er nu i fuld gang med at sætte dem i stand.
28. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Måske har du lagt mærke til, at Vejlegade langsomt er ved at skifte stil - fra trøstesløst forfald til velholdt provinshyggge.

Først tog Lolland Kommune fat på at asfaltere og omdanne gaden til cykelvenlig indfaldsvej til Axeltorv. Så forsvandt den gamle biografbygning, som sammen med El Paso i den grad har skæmmet gaden. Og selvom El Paso stadig står og udsender jordslået forstemthed lige i næseborene på dem, som går forbi det engang så livlige diskotek, kan man på en tur gennem Vejlegade ikke undgå at bemærke, at der sker ting og gode sager i den stille gade. Flere og flere facader friskes op med maling i okkerfarvede nuancer, nedløbsrør udskiftes, vinduer og murværk repareres...


Passioneret investor

Personen bag Vejlegades husforskønnelser hedder Peter Andersen. I foråret opkøbte han ikke mindre end fem ejendomme i området, nemlig adresserne Axeltorv 15, Vejlegade 4, 8, 10 og 13-15.

Ejendommene opkøbte han fra et dødbo, og de var alle kendetegnet ved at være i en mildt sagt dårlig stand.

- Min far kommer her fra Nakskov, og da jeg sammen med min kompagnon sad og tænkte på, hvad vi kunne finde på under krisen for nogle år siden, endte det med, at vi begyndte at købe ejendomme op i Nakskov og omegn, fortæller Peter Andersen, som sammen med Søren Thomsen ejer firmaet SP-Ejendomme.

Det viste sig at være en god idé. I dag ejer SP-Ejendomme omkring 50 lejemål i selve Nakskov. Desuden en håndfuld i Søllested:

- Husene hernede er jo vildt billige, og så er folk hyggelige og venlige, siger Peter Andersen, som har en passion for at få "noget gammelt lort til at blive pænt".

Passionen har han i temmelig lang tid brugt på at få Vejlegade til at tage sig godt ud - naturligvis også for at kunne leje både lejligheder og butikslokaler ud. For det er jo det, som entreprenøren, der bor i Trørød, tjener sine penge på. Lige nu er han på udkig efter lejere til et par af de tomme butikker i Vejlegade.

Selv tilbringer han 3-4 dage om ugen i Nakskov med murerske, sav eller boremaskine i hånden - ofte i selskab med en eller flere af sine 4 medarbejdere.

- Som du kan se, er det ikke alle, der kommer her til Nakskov for at lave ballade, griner Peter Andersen.

Se flere billeder fra Vejlegade på side 4.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce