cookie-og-privatlivspolitik
Martin Rommel har siden december sidste år været køkkenchef på Restaurant Tempus i Maribo, hvor krukker og glas og flasker med syltede og henkogte ting pryder indretningen.
Martin Rommel har siden december sidste år været køkkenchef på Restaurant Tempus i Maribo, hvor krukker og glas og flasker med syltede og henkogte ting pryder indretningen.
Foto: Privat

Extra Posten

Velsmagende mad med historie

På Restaurant Tempus i Maribo serverer Martin Rommel velsmagende mad tilberedt af de bedste råvarer- primært af lollandsk oprindelse.
04. april 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Mange nakskovitter husker Martin Rommel fra de lokale restaurationskøkkener - senest i Rommels lune Hjørne på Østre Boulevard, som han lukkede tilbage i 2015.

Siden vendte den energiske og snakkesalige nakskovit næsen mod København, hvor han i et par år sugede køkkenlære til sig i restauranten Basalt på AC Hotel Bella Sky i Ørestaden. Sidste år blev Martin Rommel så spurgt, om han kunne tænke sig at blive køkkenchef på Tempus - med frie hænder til at ændre stil og menukort på spisestedet ved Torvet i Maribo.


Martin Rommel sætter en ære i at servere anretninger, hvor lokale råvarer dominerer. Martin Rommel sætter en ære i at servere anretninger, hvor lokale råvarer dominerer.

Vild med nynordisk køkken

- Basalts signatur er fermentering og syltning. Det har jeg taget til mig for at udvikle her i køkkenet på Tempus, fortæller Martin Rommel, som også sætter en ære i at servere anretninger, hvor lokale råvarer dominerer.

De gode råvarer har typisk gennemgået langvarige og ret så komplicerede tilberedninger, inden de ender som smukt anrettede serveringer ved bordene i Tempus' rustikke domicil, hvor syltning og henkogning går igen som tema i indretningen. Overalt står smukke glas og flasker fyldt med sylt - og ikke kun til pynt. Alt bruges i køkkentet, hvor Martin Rommel nyder at kaste sig ud i det nynordiske, hvor både tang og gran indgår sammen med andre lokale råvarer såsom lam, kvæg, ramsløg, roesukker...

- Maden har også en historie, eksempelvis serverer vi en dessert, som byder på både bål, kul og røgduft - altså symbolsk, og som spises med fingrene, forklarer Martin Rommel.


Alle bliver mætte

På Tempus skiftes menukortet ud hver tredje måned - næste gang 1. maj.

Kortet byder på fire forretter, fem hovedretter og fire desserter samt deleretter, hvor man skal være mindst to om at dele en anretning.

En ting skifter dog ikke, nemlig at der til hovedretterne altid serveres kartofter, så alle kan blive mætte. Aromatiske kartofler kogt i smør med masser af krydderurter til at give smag, lover Martin Rommel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce