cookie-og-privatlivspolitik
6 vandmænd og én havfrue - nogle af de mange involverede bag Vild med Vand-dagen. Fra venstre: Jørgen Buhl, Asger Knudsen, Jørgen Petersen, Finn Sørensen, Allan Dahl, Henning Morel og Heidi Pfeffer.
6 vandmænd og én havfrue - nogle af de mange involverede bag Vild med Vand-dagen. Fra venstre: Jørgen Buhl, Asger Knudsen, Jørgen Petersen, Finn Sørensen, Allan Dahl, Henning Morel og Heidi Pfeffer.
Foto: LR

Extra Posten

Vild med vand i Nakskov havn

Lørdag 25. maj byder Nakskov havnefront på masser af aktiviteter på og ved vandet.
16. maj 2019 kl. 08:00

Annonce

Er du vild med vand, aktiviteter på vand og ved vand, kan du godt begynde at glæde dig til lørdag 25. maj, hvor Nakskov for første gang er én ud af omkring 80 danske havnebyer, som deltager i den årligt tilbagevendende begivenhed "Velkommen på havnen".

I Nakskov hedder dagen "Vild med Vand", og den begynder klokken 11, hvor Najaden, Lolland Kommunes adoptionsskib, lægger til ved Honnørkajen, og hvor både fartøjet og publikum bydes velkommen af borgmester Holger Schou Rasmussen.

Siden går det løs dagen igennem med masser af aktivitete under temaet "Vild med vand".


Mange vandfolk

- Interessen for at bidrage til "Vild med vand"-dagen har været overvældende, siger Jørgen Petersen fra styreguppen bag arrangementet. Masser af foreninger, institutioner og enkeltpersoner har bidraget til et vildt varieret vand-program, fortælller han.

Ud over de historiske fartøjer, skonnerten Johanne, NH1, Najanden og Ladye Dora vil dagen byde på maritime foredrag ved Ole Munksgaard og udstilling i "de sorte huse" over for Theisens Gaard - blandt andet.

Center for Handicap vil introducere "Jumping Fitness" og sofacylker, mens Nakskov Roklub vil stå for sejlads af gæster over til roklubben.

Der vil også være åbent hus i Nakskov Marineforening.


Fra knob til krabber

For børnene er der dagen igennem mange sjove aktiviteter.

Naturvejlederen byder på krabbebtur, spejderne inviterer til at lære at binde knob og brandkadetterne lægger slanger ud. Kunstner Kit Kærbye inviterer til projektet "Byg en havfrue", og fra Nysted ankommer der i vand-dagens anledning legeredskaber, som muligvis sender tankerne på vikingefart.


Mad til havnens folk

Vild med Vand-dagen byder naturligvis også på forplejning til havnefrontens gæster.

Lasse fra Folkesundhed vil invitere til at lave mad i fællesskab. Lions Club Nakskov vil sælge drikkevarer, og Nielsen fra Axeltorv sælger sandwiches.

Vild med Vand-dagen varer fra klokken 11 til kokken 17.

Se hele programmet for Vild med Vand-dagen i næste uge i Extra Posten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce