cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Domini Veneti Raudii

Jeg ville lyve hvis jeg påstod, at denne vin ikke tog fusen på mig.
02. april 2013 kl. 12:18 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Domini Veneti Raudii
Italiensk vin fra Verona
75cl, 13% vol
Årgang 2010
Forhandles hos www.sydhavsvine.dk

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
4 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
3 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

Corvina-druen er rygraden i de fleste Valpolicella vine, og indgår da også oftest som en del af den blanding af druer, som bruges, i den hos os danskere så populære Amarone.
Sammen med den mere internationale Merlot, udgør de tilsammen blandingen i Domini Veneti´s Raudii.

Jeg ville lyve hvis jeg påstod, at denne vin ikke tog fusen på mig
Både i duft og smag afviger den en del i forhold til hvad jeg normalt forventer mig af en vin fra Veneto på denne drueblanding.

Denne blanding, hvilken er ret udbredt blandt de lavere klassificerede vine fra Veneto-området, plejer at levere letdrikkelige vine, som er domineret af en masse frisk frugt og en blød, rund og mellemfyldig krop, og uden voldsom kompleksitet i duft og smag.

Dyb rubinrød
Vinen fremstår meget dyb rubinrød med en violet kant, der afslører vinens ungdom.
Lige efter åbning, virker vinen ret lukket, med deraf lidt jordede toner, der dog efter et stykke tid udfolder sig i toner af kirsebær, mandler, marcipan, samt vanille og tobak fra lagringen på egefade.

I smagen er vinen ligeledes lidt lukket til at starte med, men efter lidt tid bliver den langt mere blød og rund, og man fornemmer især mørke søde kirsebær og blomme.
En mere kraftig og fyldig vin end forventet, og også med nogle grønne nuancer, en del udtørrende garvesyre, og tanniner, som afslører en vin med holdbarhed og yderligere lagringspotentiale.

I eftersmagen, hvor der fornemmes lidt lakrids, kunne man måske ønske sig lidt mere længde, men hvem ved hvad årene kan gøre ved denne vin, som jeg sagtens kunne forveksle med en god Ripasso, og som i hvert fald overrasker med sit bid og kompleksitet i forhold til det forventelige.

Normalt ville jeg anbefale denne type vin til lyst kød, fjerkræ, og pastaretter.
Den skal måske ikke ligefrem sættes til en andesteg med hele svineriet, men i forhold til ovennævnte anbefalinger behøver man i hvert fald ikke spare på fløden eller krydrede ingredienser, det kan denne vin sagtens bære!

Afslutningsvis må jeg sige, at i forhold til Domini Veneti, som også har både Ripasso og Amarone på listen over de vine som produceres her, ja så har man med denne vin sat overliggeren højt i forhold til forventninger til de øvrige vine i porteføljen.

Vinen tildeles 4 ud af 5 vinglas

Denne vin er sponsoreret af Sydhavsvine og kan her købes for 79, kr. for en flaske.
www.sydhavsvine.dk

Du kan bestille den online her
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.