cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Quindi Negroamaro
06. maj 2013 kl. 06:30 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Quindi Negroamaro
Italien, Puglia
75 cl, 13% vol
Årgang 2011
Forhandles hos www.facebook.com/SydhavsDruen

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
3 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
2 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Hos folk der finder lighedspunkter mellem lande og diverse fodtøj, går Italien populært under navnet ”Støvlelandet”. En støvle har som oftest en hæl, og den del af Italien hvor denne geografisk er lokaliseret, kaldes Puglia.
I Puglia, og specielt i området Salento, produceres vine på druen ”Negroamaro”.

Negroamaro, ”den sorte bitre” som det oversættes, har en tendens til, at give vine bitterhed og en jordet karakter. Overordnet er regionens vine dog specielt kendt for, at være publikumsvenlige og prisbevidste, hvilket Quindi Negroamaro 2011 er et udmærket eksempel på.

I glasset ser man en rubinrød vin uden den store dybde i farven.
I duften finder man antydning af brombær og blomme, sort peber og lidt jordede toner.
Den sorte peber går igen i smagen, hvor man udover en let prikkende syre fra frugten, får noter af varme krydderier, urter, lidt modne bær og masser af lakrids i eftersmagen, som er let udtørrende og så absolut har en pæn længde sammenlignet med andet i prislejet.

Det er en mellemfyldig vin uden den store krop til at fylde munden ud, til gengæld er den rig på smagsnuancer set i forhold til prisen, og kan vel, især med sin peber og lakrids, godt tåle en vis sammenligning med en Cotes du Rhone i den lettere ende.

Nogle vine bærer sig selv på kvaliteten, mens man med andre er nødt til at tage prisen med til at holde enderne sammen.
Sådan er det også med Quindi Negroamaro, som bestemt ikke er nogen dårlig vin, og som overrasker med længden på eftersmagen, men som helt klart efterlader en bedre smag i munden når man får øje på prisen.

Det er en bredt anvendelig vin, som dog med sin ret krydrede stil, især vil gå godt til lettere retter og lyst kød hvor der er brugt en del krydderi.

Vinen tildeles 3 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Sydhavs Druen og kan her købes for 49, kr. for en flaske.
www.facebook.com/SydhavsDruen
 
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.