cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Teo Costa Birbét Spumante
02. april 2013 kl. 12:15 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Teo Costa Birbét Spumante
Italiensk, Piemonte fra byen Castellinaldo
75 cl, 6,5% vol
Årgang 2011
Forhandles hos www.sydhavsvine.dk

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
3 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
4 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

Ordet Birbét siger nok ikke den jævne forbruger det store, det er i hvert fald de færreste der ved at det er en drue, og at der er tale om et andet navn for druen Brachetto.

Så giver det hele pludselig meget mere mening, hvis man da har hørt om Brachetto.
Brachetto er efterhånden ved at vinde mere og mere indpas på hylderne i supermarkederne, og ikke kun i de deciderede vinhandlere, som alternativ til de mere kendte sødlige mousserende vine fra Asti i det italienske vinområde Piemonte.

For mange vil det derfor alligevel ikke være en helt uvant oplevelse at den mousserende vin pludselig er rød, hvilket nogen selvfølgelig også vil have stiftet bekendtskab med gennem den mere tørre Lambrusco.

Nuvel, farven fornægter sig ikke da vinen bliver hældt op.
I glasset fremstår den bleg rubinrød med et orange skær i kanten og let perlende.

Duften åbenbarer hurtigt den for Brachetto/Birbét karakteristiske duft af jordbær, og efter lidt yderligere tid i glasset fornemmes også en duft af roser og en let parfumeret note.

Smagen
I smagen får vi atter med det samme fornemmelsen af røde søde bær, især jordbær, sammen med en dejlig prikkende frugtsyre, der afbalancerer og står imod den naturligt høje sødmegrad i druen.

I lighed med mange af de øvrige mousserende vine på Brachetto/Birbét jeg er stødt på, fremstår den umiddelbar, ukompliceret, blød og behagelig, hvilket absolut ikke er negativt, tværtimod, det er det, denne type vin er sat i verden for at være.

Den er perfekt som ”terrasse-vin”, som velkomst, til søde desserter eller kl. 24 nytårsaften, hvor kransekagens sødme skal komplementeres.

Vinen tildeles 3 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Sydhavsvine og kan her købes for 79, kr. for en flaske.
www.sydhavsvine.dk

 
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.